Пике: Хтели смо да смањимо уговоре како би се Нејмар вратио

БАРСЕЛОНА:  Одбрамбени играч Барселоне Ђерар Пике открио је да су сви фудбалери са Ноу Кампа дали идеју да им се смање уговори како би се Нејмар вратио из Пари Сен Жермена.
Djerar Pike
Фото: EPA/Toni Albir

Нејмар се цело лето доводио са повратком у Барселону, одакле је 2017. године прешао у Париз за рекордних 222 милиона евра, али управа француског клуба није пристала на неколико понуда Каталонаца.

"Нисмо скупљали новац за трансфер (како су пренели поједини шпански медији прим. аут). Рекли смо председнику Бертомеуу да би свако од нас могао да смањи уговоре јер знамо да постоји питање Финансијског фер-плеја. Тако смо дали идеју да оно што можемо да зарадимо у првој, добијемо у трећој или четвртој години", рекао је Пике за Кадена Сер.

На тај начин, како је нагласио Пике, желели смо да помогнемо клубу да оствари планове."Уместо да смањимо плату радило се на проналазењу формуле да клуб потпише Нејмара. У том тренутку то је била добра идеја, али је било више проблема".

Пике је прокоментарио потез Бразилца да управо из Барселоне оде у ПСЖ."Рекли смо му да иде у златни затвор, у фудбалу све могуће", закључио је он.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести