Пикси: Физички смо у Београду, али психолошки у Лисабону

БЕОГРАД: У физичком смислу смо у Београду, али психолошки смо у Лисабону, то је јасно и не можемо да побегнемо од тога, важно је да сутра одиграмо праву утакмицу, да то буде добар тренинг, рекао је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси уочи пријатељског дуела против Катара.
s
Фото: Youtube Printscreen

"Далеко од тога да желимо да потценимо Катар, али је важно да сви играчи остану здрави и буду ми на располагању за недељу и меч са Португалцима", изјавио је Стојковић на конференцији за медије.

Он је додао да екипу у наредна четири дана, на крају квалификација, очекују две потпуно различите утакмице, по свему.

"Ова сутрашња је у такмичарском смислу неважна, али желимо да наставимо у ритму како смо и почели, да играмо леп фудбал, да победимо и да се на најбољи начин припремимо за утакмицу у Португалу. Пошто немамо никакав притисак, сигурно ће шансу добити играчи који су до сада имали мању минутажу, морамо да будемо паметни", истакао је Стојковић и открио да ће Лука Јовић сигурно играти, али није хтео да каже да ли као стартер или са клупе.

Ми немамо резервни тим, наш тим су сви играчи, а на мени је да одлучим у ком саставу ћемо изаћи, додао је селектор.

"Не делим играче на први и други тим, већ их гледам као играче који у сваком моменту, са великим квалитетом и одговорношћу, могу да играју за Србију. И они су тога свесни", јасан је Стојковић, уз констатацију да је због одсуства Дарка Лазовића и Филипа Ђуричића његов посао да пронађе решење за десну страну и да ће га пронаћи.

На питање шта очекује од утакмице Ирска - Португал у Даблину Стојковић је рекао:

"Кад би могло да Ирска добије, то би било идеално, али сва три резултата су у оптицају. Не очекујем ништа спектакуларно, одгледаћемо утакмицу, а шта друго и да радимо кад се вратимо овде у камп, него да гледамо утакмицу, то је негде и наш посао. Али, нама смо ми најважнији, име противника не мења наш однос према игри и дресу", поручио је Стојковић.

Србија сутра од 18 сати игра против Катара на стадиону "Рајко Митић",а три дана касније следи дуел против Португалаца у Лисабону (20.45 сати).

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести