Пикси: Показаћемо да Срби знају да играју фудбал

БЕОГРАД: Време је да покажемо да Срби знају да играју фудбал и да ова генерација пласманом на Мундијал у Катару испише лепу страницу историје нашег фудбала, поручио је данас нови селектор Драган Стојковић Пикси.
dragan stojkovic piksi YT
Фото: Youtube Printscreen

Он је у интервјуу за Танјуг говорио о значају који фудбалска репрезентација има за српски народ и додао да верује у пласман, упркос томе што је задатак веома тежак.

"На крају крајева, игра се због неког респекта, због резултата који ће ти донети када завршиш каријеру доста тога лепог, да ћете људи препознати као победника и неког ко је учинио лепо дело за своју земљу. Даћемо све од себе, на првом месту ја, да обрадујемо народ, да их учинимо поносним и да, уз леп фудбал, направимо и добар резултат. Циљ је наравно одлазак на Мундијал у Катару, не кажем да ће то бити лако, биће јако тешко, али ништа није немогуће. Треба веровати и ако ја верујем мораће и играчи да верују, а моје је да њих убедим да ми верују", рекао је легендарни фудбалер.

До старта квалификација и меча са Републиком Ирском у Београду остало је још девет дана, а Стојковић каже да не осећа никакав притисак или неку врста стреса.

"Бројимо дане, и ја наравно бројим и једва чекам да дође до тога. Ирска је сад најбитнија утакмица, на прагу смо квалификација, знамо тежину, знамо да група није лака, али једноставно морамо да тај почетак искористимо на најбољи могући начин и стартујемо онако како сви прижељкују", јасан је Стојковић.

Србија дочекује Ирце 24. марта, три дана касније у Београд стижу Португалци, а потом следи и гостовање Азербејџану у Бакуу 30. марта.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести