Победа Холандије против Аустрије за прво место у групи

Фудбалска репрезентација Холандије савладала је Аустрију 2:0 (1:0) у утакмици другог кола Ц групе на Европском првенству. Холанђани су другом победом на турниру обезбедили прво место у групи и пласман у осмину финала.
holandija1
Фото: Tanjug (AP Photo/Peter Dejong)
Стрелци су били Мемфис Депај у 11. минуту из пенала и Дензел Дамфрис у 67. минуту.
Холанђани су од самог старта наставили тамо где су стали против Украјине, заиграли офанзивно и то им се исплатило већ после 10 минута. Давид Алаба је несмотрено нагазио Дензела Дамфриса, а ВАР је сугерисао Израелцу Орелу Гринфелду да је то пенал. Извео га је Мемфис Депај веома сигурно и рано довео Холандију у вођство које их је касније помало успавало. Аустријанци су тек од неког 30. минута узвратили, али ништа што Матијс де Лихт није могао са лакоћом да заустави. Уследиле суи  две стопостотне шансе. Најпре се Депај обрукао промашајем празног гола са само пет метара, а у следећем нападу велику прилику није искористио ни Жоржињо Вајналдум.
Холандија је наставила да контролише утакмицу и у другом полувремену. А онда је у 67. минуту све решено. Депај је сјајним пасом отворио контру и избацио Донијела Малена потпуно самог испред гола, али он је сачекао Дензела Дамфриса и послужио га за лаких 2:0. У том периоду је у игру ушао Саша Калајџић, а тек када је Давид Алаба прешао у везни ред гости су постали опаснији. Имали су неколико спорадичних покушаја, а сам капитен Аустријанаца био је најближи голу у 81. минуту. Али није имао среће. Холандија је издржала до краја без примљеног гола и обезбедила се већ после два кола, док Аустрији предстоји повратак у Букурешт и борба за пласман и друго место у групи.
Сви мечеви 3. кола групе Ц играју се у понедељак од 18 часова, у Амстердаму и Букурешту.
EUR/RSD 117.1415
Најновије вести