Победа Воше за крај припрема у Словенији

Последњу проверу на припремама у Словенији пред повратак у Нови Сад, екипа Војводине одиграла је у Брежицама, а ривал јој је био дојучерашњи прволигаш ове земље, тим Горице.
Ognjen Đuričin (plavi dres) postiže prvi gol za Novosađane foto: A. Predojević
Фото: Огњен Ђуричин (плави дрес) постиже први гол за Новосађане фото: А. Предојевић

(Од нашег специјалног извештача)

Тренер Ненад Лалатовић извео је на терен поставу која би, евентуално само с једном изменом, могла да почне и дуел с Мачвом на старту новог првенства, па је било занимљиво видети како ће тај тим деловати на терену. Занимљивост је и у томе што је на голу био Емил Роцков, али је капитенску траку око руке носио Ранко Веселиновић

Већ у 3. минуту Винсент Езе лепо је прошао по десној страни, одбрана Горице деловала је неодлучно, а лопта је на супротном крају стигла до Огњена Ђуричина, који је атрактивно затресао мрежу Словенаца. Био је то већ пети гол Ђуричина на овим припремама и потврда да улази у све бољу голгетерску форму. Десетак минута касније, после уиграног корнера, центрирао је Дринчић, а Стојковић главом био замало непрецизан. Лопта је углавном била у поседу ученика тренера Ненада Лалатовића, који је, попут правог диригента, поред терена командовао игром своје екипе.


Човић на операцији у Италији

Новоангажовани нападач Војводине Немања Човић није имао среће и већ на другој тренинг утакмици с екипом Триглава из Крања одиграној у Кршком, тешко се повредио. На његову ногу легао је један противнички играч и Човићу су том приликом пукли предњи укрштени лигаменти колена. Дефинитивна дијагноза повреде уследила је у Новом Саду, а онда је одмах реаговало руководство клуба, заједно са спортским директором Николом Лазетићем, које је заказало операцију већ за понедељак у Италији, код једног од најпознатијих светских стручњака за хируршке захвате ове врсте.

Повредио се и Ђуричин

Негде око 30. минута сусрета, терен је напустио стрелац водећег гола за Новосађане Огњен Ђуричин, уместо којег је ушао Михајло Нешковић.  - Осетио сам јак бол у предњој ложи и нисам нмогао да наставим утакмицу – кратко је објаснио млади Новобечејац.


Тек у 25. минуту први пут су озбиљније запретили играчи Горице, када је главом ударац упутио Гулич, али је одбрана Новосађана отклонила ову претњу. То као да је разљутило тим из Новог Сада, који је у 30. минуту повећао предност на 2:0. Корнер с леве стране извео је перфектно Дринчић, а високи Синиша Саничанин главом је лопту закуцао у мрежу.

Одмах на почетку другог дела игре, одлично је шутирао запажени Петар Бојић, али се том приликом истакао голман Марјанови. Минут касније, топовски је шутирао Бојан Матић, али је овог пута пречка била заштитник Горице. Ређали су се напади Новосађана, млели“ су ривала, али нису успевали да постигну нови гол,  у 89. минуту Словенци су смањили, када је Матич главом матирао Симића и поставио коначни резултат.

А. Предојевић

 

Горица – Војводина 1:2 (0:2)

БРЕЖИЦЕ: Стадион НК Брежице, гледалаца: 150, судија: Пашалић (Љубљана). Стрелци: Матич у 89. за Горицу, а Ђуричин у 3. и Саничанин у 30. минуту за Војводину. Жути картон: Асенте (Горица), Матић, Ђурић (Војводина).

ГОРИЦА: Марјановић, Воларич, Грудина, Великоња, Гулич, Осуји, М. Кавчич, Јермол, Хоyић, Томичек, Липушчек. Играли су још: Бичић, Маринич, Асенте, Коленц, Матич, Т. Кавчич, Маринич, Лебан.

ВОЈВОДИНА: Роцков, Стојковић, Веселиновић, Саничанин, Деветак, Ђуришић, Дринчић, Бојић, Езе, Ђуричин (Нешковић), Матић. Играли су још: Симић, Лазаревић, Вучић, Милојевић, Ђурић, Кокир, Зукић, Топић.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести