Почела нова ера доминације Новосађана (фото)

Од 1992. до 2000. године, Одбојкашки клуб Војводина био је неприкосновен и, са девет узастопних титула, профилисао се као лидер спорта преко мреже у нашој земљи.
OK Vojvodina NS seme sampion Srbije 2019/Filip Bakic
Фото: Филип Бакић/ОК Војводина НС семе шампион Србије 2019.

Чини се да је сада, уз трећи шампионски пехар заредом, освојен против Црвене звезде, успоставља нова ера доминације Новосађана. Иако је сезона у неким сегментима била турбулентна и амбициозна, све се на крају добро завршило по одбојкашког гиганта у региону, који је тако пришио 16. шампионску звездицу.

Највише су црвено-бели показали ове сезоне, били недодирљиви на првом месту лиге, а потом и мини лиге. У полуфиналу плеј-офа савладали су Млади радник с глатких 3:0 у победама, а у финалу највећег такмаца Црвену звезду са 3:1. Иако су финалну серију започели поразом на свом терену, изабраници тренера Синише Гавранчића наредна три меча добили су скоро па доминантно, не дозволивши противнику ни трачак наде у другачији исход.

Далеко од тога да је финале било лако, ипак се радило о сусрету два најљућа ривала у српској одбојци, а само Вошини момци знају колико су морали да раде и да се труде за нови пехар, који, ипак, сезону доводи у категорију успешних.

Фото: OK Vojvodina NS seme sampion Srbije 2019/Filip Bakic

- Најпре сам честитао играчима, они су ти који су показали квалитет који поседују и заслужено освојили титулу. Пре почетка плеј-офа, било је и слабијих игара, али се све на крају сложило, сав напоран рад који смо форсирали дошао је до изражаја и квалитет игре је био на задовољавајућем нивоу. После пораза у Новом Саду на почетку серије, ниједног тренутка нисам сумњао у успех. Верујем у моје играче и добро знам шта могу да ураде и како могу да играју, тако да је било само потребно време да прикажу квалитет који су демонстрирали у све три утакмице које смо добили – рекао је шеф струке Војводине НС семе Синиша Гавранчић.

Фото: OK Vojvodina NS seme sampion Srbije 2019/Filip Bakic

По многима, титулу најкориснијег играча финалне серије могу да поделе средњи блокер Стеван Симић и коректор Божидар Вучићевић, а овом другом припала је част да на паркет спусти последњи поен четврте утакмице.

Фото: OK Vojvodina NS seme sampion Srbije 2019/Filip Bakic

- Било је тешко, посебно у четвртој утакмици. Играло се поен за поен, што је очекивано за ове две екипе. Код последњег поена осећања су била помешана, тешко је описати радост после освајања титуле, то једноставно мора да се доживи. Велико је олакшање када група људи која је заједно радила, испуни све оно што је желела. Мислим да смо у финалу били бољи противник, истина је да смо изгубили прву утакмицу, али убеђен сам да је она друга била пресудна. После те победе, схватили смо да можемо, да нам је мало потребно да све на крају буде како смо планирали. Та победа била је окидач који нас је покренуо, а све остало смо показали на терену – истакао је Вучићевић.

Марко Ристић

Фото: Филип Бакић

Збиљић: Ипак успешна сезона

Председник Војводине НС семе Драгољуб Збиљић био је задовољан због освајања нове титуле и истикао је да ниједног тренутка није сумњао у то, али и да је овај пехар дефинисао сезону као успешну.

- Лепа и велика утакмица, традиционално ривалство Војводине и Звезде и мислим да титула заслужено остаје у Новом Саду. Честитам и Црвеној звезди, ово је успешна сезона и за њу, због освојеног Купа. Пресрећни смо освајањем трофеја и идемо даље с нашим плановима. У финалној серији, имали смо мирноћу све време и после првог пораза, чврсто смо вровали у испуњење главног циља. После те утакмице ушао сам на терен, да пружим подршку играчима. Такав сам, уђем на терен када је тешко, а када је све лепо – мало се склоним. Ова титула “извлачи” читаву сезону, а добро је то што смо добили новог лидера, то је Божидар Вучићевић, који је преузео диригентску палицу. Честитам њему и свима осталима у клубу – рекао је Збиљић.

Црвена звезда– Војводина НС семе 1:3 (21:25, 25:16, 18:25, 15:25)

БЕОГРАД: Хала УСЦ “Вождовац”, гледалаца: 500, судије: П. Баланџић (Београд), Јанковић (Ужице).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац 3, Јевтић (л), Петковић, Ђурђевић (л), Тадић, Машуловић 10, Петровић 3, Нејић 11, Синђелић, Јовановић 7, Додић 13, Н. Павловић, Андоновић 6, Д. Павловић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 12, Вучићевић 17, Фундора, Шкундрић (л), Негић (л), Ковачевић 8, Вијецки 1, Кујунџић, Костић, Мехић 13, Радевић, Тодоровић 3, Рудић, Перић 10.

Фото: Одбојкаши Војводине НС семе опет прваци државе/Филип Бакић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести