Подвиг какав српски фудбал не памти

Од следеће сезоне, упоредо с Црвеном звездом, Партизаном, Војводином и осталим екипама у елитној дивизији српског фубала, за суперлигашке бодове бориће се и Младост ГАТ.
2
Фото: Младост ГАТ

Помало надреално звучи оваква констатација, али је она апсолутно истинита и сведочи у прилог тврдњи да су у савременом спорту чуда, ипак, и те како могућа. Новосађани су пре четири године кренули на чудесни пут из Новосадске лиге и на њему, годину за годином, константно напредовали. И, ево, стигли су до пласмана у Суперлигу, као прваци у другом рангу, без икаквих дилема или знакова питања који би стајали уз њихов сјајни резултат.

У Сремској Митровици, испоставило се у кључној утакмици за потврду сјајног резултата, домаћин им је била веома добра, чврста и квалитетна екипа Радничког. Натерали су Сремци ученике тренера Љубомира Ристовског на велику бробу, не допуштајући им да се опусте макар и за тренутак. Ипак, “гатовци” су искусан тим, чине га младићи проверени у мору битака у најјачем друштву српског фудбала и пронашли су модел како да одговоре нападима домаћина. Уз то, поново је блистао овог пролећа неухватљиви и разиграни Никола Поповић, баш као и први стрелац лиге Милан Видаков, који су водили и довели саиграче до подвига какав српски фудбал не памти.

После тријумфа од 3:1, Новосађане је, на њиховој ГАТ Арени, у недељу увече дочекало око 100 најватренијих навијача и скромно, али из срца искрено славље могло је да почне. Напокон је прилику да се опусти добио и увек смирени и опрезни тренер Ристовски, а с њим на челу, “кочнице” су олабавили и сви остали, па су се с Новог насеља, до дубоко у ноћ, чули песма и повици одушевљења. Аман, људи, Младост ГАТ је ушла у Суперлигу и то је вредело да се прослави!

Клуб који је готово савршено водио његов председник Милан Кресовић, а који је у оперативном делу имао велику помоћ од спортског директора Дениса Малешевића, функционисао је као најпрецизнија машина. На челу пирамиде, али, што се препознатљивости у спортској јавности тиче, некако из сенке, налази се власник компаније ГАТ Дејан Слијепчевић, што је био рецепт за успехе и коначно славље.

Званична прослава титуле уследиће у суботу, када Новосађани дочекују екипу ИМТ-а и када ће постојати сви услови да њихови суграђани дођу у великом броју на ГАТ Арену и поздраве спортске јунаке Српске Атине. Они су, у то немамо никакву сумњу, својим играма, понашањем, посвећеношћу и, коначно, храброшћу, заслужили да отворе и испију шампионски шампањац, а да онда, практично - одмах, крену с припремама за суперлигашку сезону. Ни до сада из Младости ГАТ нису стизале претенциозне најаве када су њихове жеље и амбиције у питању, али су делима доказали да, сви заједно, умеју да праве чуда и неће бити изненађење уколико с таквом праксом наставе и “ратујући” с најбољима.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести