Пољаци иду кући, Колумбијци отворили врата осмине финала

Фудбалери Пољске, после две утакмице у групној фази такмичења на Светском првенству у Русији, дефинитивно немају више никаквих шанси за пролазак даље, после вечерашњег пораза од Колумбијаца од 3:0.
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
Фото: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

С друге стране, првом победом и са три освојена бода, Колумбијци су дошли до шансе да сами одлучују о томе да ли ће проћи у осмину финала, јер у последњем колу евентуалном победом над Сенегалом могу да се нађу међу најбољих 16 екипа.

Прво полувреме, све до 40. минута, није било вредно гледања. Није створена ни једна озбиљна шанса ни на једно страни, а забележена су само два шута, по један са сваке стране, и то ван оквира гола.

А онда у 40. минуту  Родригуез је убацио лопту, а Мина је у скоку с петерца пољске репрезентације главом поентирао за водство колумбијске репрезентације од 1:0.

У другом полувремену, Колумбијици су покушали да умртве игру, а Пољаци су били приморани да јуре резултат. Због тога су оставили много простора за контре Колумбијаца, што су ови умели да искористе.

У 69. минуту Колумбијци су одиграли сјајну акцију. Два дуга паса су била потребна да би лошта дошла до Фалка који је шутем из прве матирап голмана Шчешнија.

Фото: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Није било потребно много времена до нове прилике и нове контре за Колумбију. у 75. минуту Фалакао је на средини терена упослио Квадрада који се сјурио ка голу Пољске и из трка упутио лопту у доњи десни угао.

Фото: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

До краја меча, Колумбија је имала  још једну шансу, а са друге стране покушао је и Левандовски, који се готово није видео на утакмици, али безуспешно.

С. П.

Фото: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести