Полуфинале Купа Србије: Партизану прва утакмица

Фудбалери Партизана начинили су први корак ка финалу Купа Србије.
partizan radnicki, fk partizan
Фото: Duel Partizana i Radničkog, foto: FK Partizan/M. Todorović

У првом полуфиналном дуелу, у не баш квалитетној утакмици, савладали су Раднички минималним резултатом, и кроз месец дана на стадиону Чаир имаће прилику да смање ту предност.

Важност утакмице утицала је да и црно-бели и гости из Ниша на старту почну опрезно посвећујући више пажње одбрани сопственог гола него угрожавању противничког. У таквој игри Београђани су имали изгледну прилику већ у 6. минуту. Тошић је из корнера убацио лопту у казнени простор, Милетић је скренуо главом, али је Ристић крајњим напором успео да заштити своју мрежу.

Нишлије су узвратиле у 21. минуту. Бондаренко је шутирао са десетак метара, али право у руке Стојковића. И у 28. минуту црно-бели су дошли до вођства, слободан ударац с леве стране извео је Пантић, лопта дошла до Милетић, проследио је до слободног Рикарда који је снажним ударцем послао у мрежу.

У последњим секундама првог полувремена умало изједначење. Хаскић је био у доброј позицији и само неколико метара од Стојковићеве мреже, али окружен са неколико фудбалера црвено-белих није успео да шутира. На одмор се отишло са 1:0.

Раднички је у наставак ушао агресивније тако да је Стојковић већ десетак секунди морао да интервенише. Но, кроз неколико минута су дошли на своје место: Београђани су поново преузели иницјативу. Имали су више лопту у ногама и лакше су стизали до шеснаестерца противника. Неки од фудбалера Нишлија су повремено претеривали у оштрини: грубим стартовима је посебно био изложен Данило Пантић. На прву шансу се чекало до 65. минута када је Шћекић шутирао са 14-15 метара, али поред гола. Са ивице казненог простора окушао се и Здјелар, али је био непрецизан.

Како се ближио финиш утакмице обе екипе су заиграле предузимљивије. Лопта се брзо преносила, дуели су били све жешћи, што је судија толерисао. Било је правих фудбалских потеза, али, то је реалност нашег фудбала.

У последњим секундама меча једна несигурност Стојковића умало је коштало црно-беле победе. На њихову срећу Нишлије нису очекивали овај поклон па је остало 1:0.

И. Лазаревић

Партизан - Раднички (Н) 1:0 (1:0)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалац 6000, судија: Јовановић (Београд), стрелац: Рикардо у 28. минуту. Жути картони: Панков, Дринчић (Раднички).

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Милетић 6,5, Остојић 6, Павловић 6, Урошевић 6,5, Здјелар 6, Шћекић 6, Закарић 6,5 (Ивановић 6), Антић 7, Тошић 7 (Илић), Рикардо  7 (Георгијевић).

РАДНИЧКИ: Ристић 6, Тодоровски 6, Панков 6, Црномарковић 6, Ђорђевић 6, Бондаренко 6, Дринчић 6,5, Грбић 6 (Петровић 6), Којашевић 6 (Стојановић 6), Ранђеловић 6,5 (Никодијевић 6), Хаскић 6,5.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести