Полуфинале Купа Србије: Звезда убедљива против Младости

Црвена звезда је готово сигурно обезбедила учешће у финалу националног Купа пошто је у првој утакмици полуфинала убедљиво савладала Младост из Лучана – 4:1.
kup srbije foto tanjug ilustracija
Фото: Фото: Танјуг, илустрација

Истина, средином маја следи реванш, али реално гледајући шампион ће у Лучане на излет, јер  требало би да се догоди спортско чудо па да Младост надокнади минус од три гола.

Жељна доказивања, гостујућа екипа је врло храбро истрчала на терен, високо су стајали изабраници Нешка Миловановића, покушавали су пресингом да натерају ривала на грешку и дођу до прилике за гол. Првих седам, осам минута имао се утисак као да је Младост фаворит, јер Црвена звезда није креирала ниједну смисленију акцију. Било је задовољство гледати аутсајдера како се кочоперно надиграва са фаворитом и не респектује актуелног шампиона. Али, као и много пута ове сезоне, домаћа екипа показала је индивидуални квалитет и тако и дошла до вођства. Аут је изведен са леве стране, Павков је кратко проследио лопту до Јовељића, који се добро снашао у шеснаестерцу Младости и постигао гол. Од тада се слика на терену променила, Црвене звезда је далеко више времена проводила на половини ривала и за кратко време имала две прилике преко Марина и Бена, али оне нису искоришћене. Стабилизовала се чета Владана Милојевића, повезала линије, апсолутно господарила тереном. Запажену ролу имао је Милуновић који је често ишао напред и креирао изгледне ситуације.

Вероватно би све већ у 26. минуту било готово, бар везано за победника меча, да је Бабић мало боље шутирао. Умало да то буде кажњено нешто касније када је Јовановић шутирао ка небрањеној мрежи Борјановог гола, али је са гол линије лопту избацио Гобељић. Шансу да се прослави имао је Јовељић, али је шутирао преко гола и остало је само 1:0 за Црвену звезду.

Наставак утакмице  је почео шансом домаћина, а онда је уследио шок за Звездине навијаче. Севнула је контра Младости, одбрана Београђана била је далеко од свог шеснестерца што су искористили Јовановић и Димић и креирали изједначујући погодак, први као асистент, други као стрелац.

Али, врло брзо се исправио штопер домаћина Милуновић за грешку и ударцем главом поново довео Црвену звезду у вођство. Као и у првом полувремену, гол је био сигнал за домаће да крену још одлучније, па је само мало касније Јовељић погодио стативу.

Одличан фудбал је виђен у другом полувремену, у 59. минуту Јовановић је имао прилику за изједначење, али је није искористио, а мора се признати да је свему претходила сумњива офсајд позиција. Уместо тога Павков је погодио за 3:1. На другој стативи је реаговао на центаршут Бена и лопту послао у мрежу. Домаћин је поново имао иницијативу, па је и Иванић био стрелац када је на одбијену лопту, након шута Павкова, одреаговао тако што је пласирао поред немоћног Зечевића. Остатак меча био је рутински посао за шампиона и остало је 4:1.

Реванш је на програму 15. маја у Лучанима.

У другом полуфиналу сутра се састају Партизан - Раднички Ниш.

И. Лазаревић

Црвена звездаМладост (Л) 4:1 (1:0)

БЕОГРАД: Стадион ,,Рајко Митић“, гледалаца: 3.000. Судија: Николић (Крагујевац). Стрелци: Јовељић у 12, Милуновић у 57, Павков у 60. и Иванић у 68. за Црвену звезду, а  Димић у 53. минуту за Младост.  Жути картон: П. Јовановић (Младост).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гобељић 6,5, Милуновић 7, Бабић 6,5, Родић, Бен 7,5, Чаушич 7, Вулић 6,5 (Иванић 7), Марин 7 (Симић), Павков 7,5 (Вукановић), Јовељић 7.

МЛАДОСТ: Зечевић 6, Пешић 6,5 (П. Јовановић 6), Милошевић 6, Шатара 6, Синђић 6, Јевремовић 6, Ристић 6,5, Маркоски 6,5 (Селенић), Павловић 6 (Тешић 6), Димић 7, Л. Јовановић 7.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести