Поповић: Историјска полусезона за Партизан, титула је циљ

БЕОГРАД: Голман фудбалера Партизана Александар Поповић, сумирајућу 2021. годину, рекао је да је иза црно-белих историјска полусезона у којој после неколико година заузимају прво место у Суперлиги и обезбеђено пролеће у Европи.
Popovic Aleksandar/FK Partizan/M. Todorovic
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић/Александар Поповић

Поповић је у интервјуу за Тан‌југ говорио о Партизановој одличној полусезони, у којој је постао јесењи шампион после седам година и изборио пролеће у Лиги конференција, али и о свом путу до стандардног голмана црно-белих.

Црно-бели су први део сезоне завршили као први на табели домаћег шампионата, без пораза и са пет бодова више у односу на другопласирану Црвену звезду.

"Од када је дошао шеф Александар Станојевић, ми поправили смо значајно тимску игру. Цео тим игра дефанзиву, цео офанзиву и то је један од разлога зашто имамо овакве резултате. Нећемо успети да победимо све утакмице до краја, као што смо имали тај нерешени резултат са Пролетером. Ако наставимо овако, имамо велике шансе за титулу", рекао је Поповић у разговору за Тан‌југ.

Прво пролеће после четири године, Партизан је изборио као други у групи Б, у шеснаестини финала Лиге конференција ривал ће му бити Спарта из Прага, а мечеви су на програму 17. и 24. фебруара.

"По именима, Спарта је један од најлакших противник са жреба, али они нису једноставан противник и мислим да ће бити изузетно тешко. Они су чврста екипа, таква им је и цела лига. Имамо шансе да прођемо, али да ће бити лако - неће сигурно".

Млади Ужичанин, дете Партизана, прилику у сениорском фудбалу добио је на почетку прошле сезоне, када је тренер био Саво Милошевић.

Ове сезоне 22-годишњи Поповић постао је први избор шефа стручног штаба Александра Станојевића, који му је дао прилику и одговорност да међу стативама буде адекватна замена за Владимира Стојковића.

"Мислим да сам се изборио за то место и да сам га заслужио, а шеф ми је указао поверење да будем први избор. За сада сам презадовољан, нема разлога да не будем. Ово је сигурно моја најбоља сезона, прва у којој сам први голман. Имам велики број утакмица, већ сам надмашио тај број из претходне сезоне, што ми је био циљ. Ово је један историјска полусезона за тим. Тимски играмо савршено, први смо у лиги, имамо пролеће у Европи. Мислим да могу на личном плану да будем задовољан, али и на екипном", рекао је Поповић.

Први испит као први голман успешно је положио крајем јула у другом колу квалификација за Лигу конференција, када је на гостовању против Дунајске Стреде (2:0) одиграо одличан меч и одбранио пенал.

Да је пут од хероја до трагичара кратак, схватио је 9. децембра, када је у последњем колу групне фазе ЛК против Анортозиса (1:1) направио кикс и скривио пенал, који на крају није коштао његов тим и фудбалери Партизана успели су да остваре успех и да прођу у шеснаестину финала овог такмичења.

"Та грешка је могла да се деси и раније. Требало је доста среће, поред рада и труда, да ја уопште станем на гол. Мислим да је тај пенал против Дунајске Стреде дошао у право време, а та грешка против Анортозиса могла је да буде и раније или да је не буде уопште. Гледам то као саставни део спорта и имаћу сигурно још много грешака и врхунских утакмица... Мој циљ је да држим константност што више могу, а да што мање грешим. Мислим да као тим покривамо једни друге, као што је мене тим покрио после те грешке против Анортозиса, када они нису имали шансу у другом полувремену. Када мој тим није на нивоу, ја се трудим да помогнем њима мојим добрим одбранама", каже Поповић.

У наредној години жели се се његова и Партизанова прича из 2021. само настави.

"Нека буде иста као 2021, ако буде мало боља, ја ћу бити презадовољан. Титула је циљ, мислим да имамо шансе. Морамо да наставимо овако да радимо да бисмо је освојили", закључио је Поповић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести