После пет година Александар Катаи поново ће играти против Партизана

Александар Катаи један је од ретких из садашњег тима Црвене звезде који може да се похвали позитивним билансом против Партизана.
aleksandar_katai Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

У свом првом мандату на „Маракани”, мајстор из Србобрана одиграо је пет вечитих дербија – добио је два, два су завршена ремијем, уз један пораз.

Управо је о томе говорио пред највећу утакмицу српског фудбала у тренутку када ће вероватно бити највећи адут у Звездином покушају да прекине лошу серију од четири утакмице без гола против Партизана.

- Један сам од искуснијих у екипи, тако да ми саветовање саиграча није страно, скор ми је такође позитиван -  каже Катаи. - Нема притиска, верујемо у себе, дербији су утакмице које стварају победнике. Ту се показује карактер, а сви морају да схвате да носе Звездин дрес и ако им то буде мотив, верујем да ни ја нећу покварити биланс са ‘вечитим’ ривалом.

Катаију је у најлепшем сећању остао сјајан гол црно-белима 12. септембра 2015. године у победи Звезде 3:1.

- Волео бих да се понови. И мој гол, који ми је један од дражих у каријери, као и онаква победа. Видећемо у недељу какве су шансе. Ми ћемо сигурно покушати да тако буде.

Тај, 149. вечити дерби, обележио је и Уго Вијеира са два поготка. 

- Не треба правити поређења. Уго је био одличан на том дербију, дао два сјајна гола, али полако. Има много играча у екипи који могу да понове то - навео је Катаи не наводећи појединца у ситуацији када би улогу Вијере требало да преузме Дијего Фалчинели.

Актуелни шампион у Хумску долази са перфектним скором у Суперлиги – свих 10 победа и предности од осам бодова у односу на Партизан.

- Верујем у свој тим и саиграче. Имамо 10 победа у првенству из толико мечева, успели смо поново да обезбедимо пласман у Европу и то су ствари које значе на пољу самопоуздања.

Каже се да нема фаворита у дербијима, али увек верујем у успех.

- Значи нам бодовна предност, али још увек није одиграна ни трећина шампионата. Морамо да будемо на висини задатка у сваком мечу до краја првенства. Позитивно је што само од нас зависимо.

Четири и по године прошло је од последњег Катаијевог дербија.

- Дерби је увек посебна утакмица, са много емоција. Тако да ни овог пута није другачије што се тога тиче. Потрудићемо се да емоције усмеримо на праве ствари -  закључио је српски репрезентативац.

Од његовог одласка у Алавес, а касније и у САД, црвено-бели су победили у само два дербија на 11 утакмица, уз још два пораза у Купу од највећег ривала.

С. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести