ПОТИСКА ЛИГА Само ћорци у дербију

Славија и Јединство одиграли су нерешено - 0:0.
1
Фото: Моменат са утакмице у Кањижи Потисје – Хоргош

Обе екипе ушле су у дерби са великим жаром, борбеношћу и жељом за победом, али су нападачи пуцали ћорцима. У коректном и фер надигравању и добро суђење, тек у финишу утакмице виђене су најизгледније прилике.

За госте прилика се указала Томи Дабевском, али је његов шут одбранио голман домаћих Јован Арсенов. На другој страни на асистенцију Јожефа Хусака волеј Марка Маркија са петерца завршио је тик изнад пречке. На центаршут Маркија непрецизан је био и Данијел Војнић Хајдук. Нерешен резултат је и најреалнији исход дербија.  

БАНАТСКО АРАНЂЕЛОВО: Игралиште Славије. Судија: Н. Зекоња (Кикинда). Жути картони: Фехер, Славковић, Перишић (Славија), Б. Живков, Т. Дабевски и Миклуц (Јединство).

СЛАВИЈА: Арсенов, Фехер, Кијац, Марки (Јефтић), Агоштон, Ј. Хусак (Н. Малуцков), И. Хусак, Војнић Хајдук, Славковић, Перишић (Јовичин), С. Малуцков.

ЈЕДИНСТВО: Пантелин, Илић (Јованов), Калмар, Брзак, Кашић, Зивлак, Р. Дабевски, Б. Живков, Коблехер (Миклуц), Т. Дабевски, Фараго (Ранков).

Чока - Шампион 2:0 (0:0) 

Оромчани су у првом делу успели да парирају домаћину, али су после одора Чокани головима Дамира Чавића и Андраша Руже укњижили другу победу у овом првенству.

ЧОКА: Стадион у Чоки. Судија: С. Јурић (Сента). Стрелци: Чавић у 58 и Ружа у 77.минуту. Жути картони: Ружа и Токоди (Чока).

ЧОКА: Милитаров, Келеува, Брдарић, Стојановић (Чавић), Ђурђев,, Ружа, Попов, Ћинкул, Србљин (Телеки), Костић (Токоди), Концулић.

ШАМПИОН: Саша Стојичић, Шили, Вираг (Буза), Чанади (Кадар), Жамбоки, Мора Слободан Стојичић, Чернак (Јо), Велез, Малагурски, Биро (Ковач).

Хајдук - Јадран  3:2 (3:0)

У првом полувремену Хајдук је надмоћност крунисао убедљивим вођством, при чему је противничку мрежу у 10.минуту начео Тамаш Шлејхер, који је још једном циљ погодио у 37.минуту, а у међувремену му се придружио и Мирослав Лакатош. После одмора Јадран је консолидовао редове и преко Роберта Јухаса и Марка Татића ублажио пораз, гости из Санада су имали прилика за изједначење и не било незаслужено да су освојили бод.   

ПОДЛОКАЊ: Игралиште Хајдука. Судија: Д. Попов (Нови Кнежевац). Стрелци: Шлејхер у 10. и 37. и Лакатош у 23. за Хајдук, а Јухас у 53. и Татић у 85.минуту за Јадран. Жути картони: Њежић, Бодрожа (Хајдук), Јухас, М. Стојановић, Ч. Стојановић и Владисављев (Јадран). 

ХАЈДУК: Радаковић, Бошњак (Њежић), Хорват, Бодрожа, Шокловачки, Милан Хајдер (Марта), Трбовић (Оњин), Стојков, Шлејхер, Лакатош, Елезовић.

ЈАДРАН: Јосиповић, М. Стојановић, Ж. Кесег, Ч. Стојановић, С. Ђурђев, Бебек (Станић), Поповић (Олушки), Владисављев, Јухас, Д. Ђурђев, Татић. 

Потисје - Хоргош  1:1 (0:1)

У увек неизвесном сусрету старих ривала, Хоргошанима је припало прво полувреме, када је у 17.минуту после контре Патрик Косо иза себе оставио чуваре и неодбрањиво послао лопту у мрежу Кањижана. Почетком дургог дела Левенте Апро запретио добрим шутом, али је на висини задатка био голман Виктор Бенде. На набачену лопту из прекида у 59.минуту за изједначење Рафаел Баги је из гужве, готово са гол линије лопту послао у мрежу. Због друге опомене у 65.минуту из игре је морао Арнолд Деак, а иако са играчем мање Хоргошани су успели да одоле нападима Потисја и однесу бод. 

КАЊИЖА: Стадион Потисја. Судија: С. Јурић (Сента). Стрелци: Баги у 59. за Потисје, а Косо у 17.минуту за Хоргош. Жути картони: Буза, Мачаи, Домонкош, Хорват, Баги (Потисје), Хокса и Сабо (Хоргош). Црвени картон: Деак (Хоргош).

ПОТИСЈЕ: Ч. Бохата, Баги, Домонкош, Хорват (Балго), Чањига (Тандари), Мачаи, Фодор, Добо, Буза (Салма), Барјактаровић (Мухи), Апро (О. Нађ).

ХОРГОШ: Бенде, Деак, Сабо, Тертели, Е. Бохата, Веселинов, Косо (И. Макра), Земко (Н. Макра), Хокса (Пуљаи), Салма (Јаковлески), Коломпар.

Тромеђа - Тиса  3:2 (1:1)

Тромеђа је у 15.минуту повела голом Норберта Агоштона, а гости из Падеја су преко Данијела Фодора изједначили пред одлазак на одмор. У другом делу д0маћини су појачали темпо што је головима Михаља Хомоље и Иштвана Фаркаша обезбедило сигурно вођство од 3:1. Падејци су успели да ублаже пораз поготком Љубише Јакшића, па је екипа Тромеђе осетила сласт прве победе у овој сезони.       

МАЈДАН: Игралиште Тромеђе. Судија: И. Малетин (Нови Кнежевац). Стрелци: Агоштон у 15, Хомоља у 63. и Фаркаш у 69. за Тромеђу, а Фодор у 45. и Јакшић у 75.минуту за Тису. Жути картони: Хомоља, Лакатош, Михок Куцора, Л. Домонкош (Тромеђа), Шили, Апро, И  Нубер (Тиса). Црвени картон: Кочиш (Тиса).  

ТРОМЕЂА: Бицок, Д. Пап, Хорват, К. Домонкош, Михок Куцора, Фаркаш (Т. Пап), Немет (Ваш), Л. Домонкош, Лакатош, Хомоља, Агоштон.

ТИСА: Жубрецки, Јакшић, Шили, Мојсин (Буш), Апро, Тот, Малетин (Ђукић), Ленђел (Нубер), Зомбори (Дујмовић), Кочиш, Фодор,

Граничар - Бачка 0:5 (0:4)

(прекинуто у 75. минуту)

Вођство Граничара је у протокол уписало 11 играча, међутим, старовали су само са седморицом, па комплетној и спремној екипи Бачке није било тешко да без већих напора дође до убедљиве победе. Утакмица је прекинута у 75.минуту, када су домаћини остали са свега шест играча јер се повредио голман Слађан Иванов.

ЂАЛА: Игралиште Граничара. Судија: С. Зрим (Српски Крстур). Стрелци: Влајковић у 15, Симендић у 27, Д. Станојев у 37, Парабуцки у 41. и Црнојловић у 71.минуту. 

ГРАНИЧАР: Слађан Иванов, Ђерић, Уверић, Б. Поповић, Коблехер, Маленић, Саша Иванов, Игњатов, Бањац, Пантелин, Савић.

БАЧКА: Ђукић. А. Станојев, Анђелковић, Кубурић, Симендић, Влајковић, П. Крижан, Златић, Парабуцки, Д. Станојев, Сиђи (Црнојловић).

Припремио: М. Митровић 

 

ЂАЛА: Граничар - Бачка (Мол) 0:5, МАЈДАН: Тромеђа - Тиса (Падеј) 3:2, ЧОКА: Чока - Шампион (Ором) 2:0, БАНАТСКО АРАНЂЕЛОВО: Славија - Јединство (Српски Крстур) 0:0, КАЊИЖА: Потисје - Хоргош  1:1, ПОДЛОКАЊ: Хајдук - Јадран (Санад) 3:2.   

 

1. Јединство      6      5      1      0      16:2        16

2. Бачка            6      5      0      1      28:4         15  

3. Славија         6      4      2      0      8:1           14  

4. Потисје          6      3      2      1      17:5         11  

5. Хоргош          6      3      1      2      14:10        10  

6. Хајдук           6      3      0      3      12:12          9  

7. Чока              6      2      1      3      8:12            7  

8. Тиса              6      2      0      4      12:12         6  

9. Јадран           6      1      2      3      12:18        5

10. Граничар      6      1      1      4      6:19         4

11. Шампион      6      1      0      5      5:22         3

12. Тромеђа       6      1      0      5      7:27         3

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести