ПОТИСКА ЛИГА Због пенала се тројица  напрасно повредила

Јединство (СК) – Јадран  1:0 (прекинуто у 31. минуту)
2
Фото: М. Митровић

СРПСКИ КРСТУР: Игралиште Јединства, гледалаца 80. Судија: И. Малетин (Нови Кнежевац). Стрелац: Р. Дабевски у 28.минуту. Жути картон: Р. Дабевски (Јединство). Црвени картон: Лупшић (Јадран).

ЈЕДИНСТВО: Панић, Брзак, Божанин, Т. Дабевски, П. Калмар, Ранков, Мајер, Р. Дабевски, Зивлак, Сарапа, Лазић.

ЈАДРАН: Бебек, Лупшић, Олушки, Ђурђев, Д. Јованов, Ж. Кесег, Станић, Стојановић, Кнежевић, Миланов,

Неславно се завршила утакмица лидера из Српског Крстура против гостију из Санада који су дошли некомплетни са само 10 играча. Крстурци су повели у 28. минуту из акције коју је успешно завршио Роберт Дабевски. Судија Ивица Малетин је два пута свирао пенале за домаћу екипу, при чему је са беле тачке прву прилику промашио Бранислав Зивлак, док други пенал није ни извођен. Напрасно су се тројица играча гостију повредила, поцрвено је Жељко Лупшич, тако да је Јадран остао са недовољним бројем играча па ће утакмица бити регистрована службеним резултатом за Јединство.

Хоргош  – Тромеђа 6:1 (4:1)

ХОРГОШ: Стадион Хоргоша. Гледалаца 80. Судија: С. Зрим (Нови Кнежевац). Стрелци: Косо у 3. и 30, Крчмар у 6. и 17, Хокса у 60. и Тертели у 83. за Хоргош, а Заплетан у 31.минуту за Тромеђу. Жути картон: Л. Домонкош (Тромеђа).

ХОРГОШ: Барањаш, Хаталак, Ружа, Тертели, Бохата, Веселинов (Хокса), Косо, Бате (Фехер), Пуљаи, Крчмар, Коломпар. 

ТРОМЕЂА: Бицок, Пап, Хорват, Фејеш, Марта, Фаркаш, Дашић, Л. Домонкош, Заплетан, Лакатош, Мадарас.

Хоргошани нису имали тежак задатак против фењераша из Мајдана. Голеаду је започео у 4.минуту Патрик Косо, који је касније још једном затресао мрежу Акоша Бицока, а наставио је са два поготка Драган Крчмар. Убедљиво вођство домаћина успео је да у 31.минуту ублажи Рудолф Заплетан, али то је било све што је могла да постигне екиапа Тромеђе, у чијој мрежи се у другом делу лопта нашла још два пута.

Хајдук – Чока  1:1 (0:1)

ПОДЛОКАЊ: Игралиште Хајдука, гледалаца 30. Судија: М. Атељевић (Мартонош). Стрелци: Мухи у 53. (из једанаестерца) за Хајдук, а Ћинкул у 14.минуту за Чоку. Жути картони: Бањац (Хајдук), Ал Сади и Будовалчев (Чока).

ХАЈДУК: Радаковић, Остојић, А. Хорват, Елезовић (Оњин), Бодрожа, М. Хорват, Милош Хајдер, Милан Хајдер, Врабел, Бањац, Мухи.

ЧОКА: Милитаров, Ал Сади, Попов, Антанасовић, Страјин, Живанов, Ћинкул, Барбат, Челекетић (Костић), Јолић, Будовалчев.

Неизвесно је било надигравање у Подлокању, где су Чокани у 14.минуту повели голом Маријана Ћинкула, који је након центаршута са десне стране погодио супротни угао. Изједначење је уследило у 53,минуту из пенала који је скривио Слободан Попов саплевши противничког играча, а сигуран реализатор био је Чаба Мухи.

Јединство (М) – Шампион 3:1 (2:0)

МАРТОНОШ: Игралиште Јединств. Гледалаца 40. Судија: Н. Јанковић (Мол). Стрелци: Атељевић у 6. и 23. и М. Скендеровић Хаднађ у 55. (аутогол) за Јединство, а Малагурски у 47.минуту за Шампион. Жути картони: Бајус, Димовић (Јединство) И Лобозар (Шампион).

ЈЕДИНСТВО: Макра, Перњес (Балинт), Сивић, Игњатов, Атељевић, Лакатош, Бајус, Димовић, Ајтаи, Прекпалај, Киш.

ШАМПИОН: З. Видаковић Хаднађ, Вираг, М. Скендеровић Хаднађ (Шили), Саша Стојичић, Лобозар (Мисини), Мора, Јо, Слободан Стојичић, Малагурски, Товиловић, Јурић.

У дербију зачеља спремнији су се показали домаћини. Два пута прецизан је био Божидар Атељевић обезбедивши у првом делу сигурно вођство, које је у 47. минуте смањио Иван Малагурски. За коначан резултат сопствену мрежу је погодио Марко Скендеровић Хаднађ. 

Граничар – Потисје 0:2 (0:1)

ЂАЛА: Игралиште Граничара. Гледалаца 40. Судија: С. Малетин (Нови Кнежевац). Стрелци: О. Нађ у 7. и Мачаи у 48.минуту. Жути картон: О. Нађ (Потисје).

ГРАНИЧАР: Зрим, Петровић, Беланчић, Јевтић (Огњеновић), Саша Сарапа, Перишић, Станислав Сарапа, Поповић, Филеп (Уверић), Маленић, Иванов (Стојичић).

ПОТИСЈЕ: К. Апро, Баги, Фодор, Добо, Мачаи, Леваи, О. Нађ, Балго, Сечеи, Салма (Гаврић), Тандари.

Одбрана Ђалинаца попустила је већ у 7.минуту када је мрежу Александра Зрима затресао Оливер Нађ. Екипа домаћина добро се држала против спремније екипе Потисја, чију победу је одмах на почетку другог полувремена потврдио Давид Мачаи. 

Славија – Тиса  0:0

БАНАТСКО АРАНЂЕЛОВО: Игралиште Славије. Гледалаца 40. Судија: С. Зрим (Нови Кнежевац). Жути картон: Важић (Тиса). Црвени картони: Келеува и Ж. Радић (Тиса).

СЛАВИЈА: Радаковић, Ремете, Токоди (Цвејић), Кијац, Мичевић, Агоштон, Ј. Хусак, И. Хусак, Бишчевић, Н. Малуцков, С. Малуцков.

ТИСА: Л. Радић, Колдан, Ленђел, Јакшић, Шили, Келеува, Матијевић (Малетин), Апро (Мојсин), Губи, Зомбори, Важић.

Због јалових напада обе екипе мреже у Банатском Аранђелову су мировале, али је било напето у финишу утакмице када су поцрвенела двојица играча гостију. У 81.минуту због друге опомене из игре је морао Александар Келеува, а због погрдних речи упућених судији са клупе гостију искључен је ветеран Жељко Радић.

Припремио: М. Митровић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести