Повратак Ненада Лалатовића у Војводину?

После оставке коју је на место шефа стручног штаба у ФК Војводина у недељу поднео Драгомир Окука, у делу фудбалу наклоњене јавности почело је да се спекулише тиме ко би могао на клупи црвено-белих да га наследи.
lalatovic, tanjug
Фото: Tanjug, arhiva

Како смо народ у којем има пуно „селектора“, тако је и већи број имена стручњака у оптицају. Ипак, поједини медији објавили су да као један од најозбиљних кандидата за ово место фигурира Ненад Лалатовић, садашњи тренер Радничког из Ниша. Томе су свакако допринеле и изјаве које неретко даје овај млади стручњак, по којима се сјајно осећао док је водио тим Војводине и да би волео да се једног дана врати у највећи војвођански град.

Рекосмо, Лалатовић је сада на клупи „Реала с Нишаве“, остварује изванредне резултате с овом екипом и тренутно држи друго место на табели Супелиге, одмах иза Црвене звезде, а испред Партизана. Незваничне информације, међутим, сведоче да би на крају јесењег дела првенства могло да дође до споразумног прекида те сарадње, па се чак и бивши тренер Војводине Александар Веселиновић наводи као најозбиљнији кандидат да наследи Лалатовића у Нишу. Покушали смо и да ступимо у директни контакт са Лалатовићем, али он није био доступан.


Лалатовићев учинак у Воши

Током нешто више од 13 месеци рада у Војводини Ненад Лалатовић је с црвено-белима остварио запажен учинак. Водио је екипу у укупно 52 званичне утакмице, у којима је остварио 30 победа, 13 ремија и 9 пораза. У првенству су Новосађани одиграли 40 сусрета, уз 23 победе, 10 ремија и 7 пораза, у Купу су имали 4 дуела (3 победе и пораз), док су у квалификацијама за Лигу Европе одиграли 8 сусрета, забележивши 4 тријумфа, три нерешена исхода и један пораз (од АЗ Алкмара, у Новом Саду).


Ненад Лалатовић је на клупи Војводине наследио Златомира Загорчића 11. новембра 2015 године, шест кола пре краја јесењег дела такмичења. Ни тада, баш као ни сада, црвено-белима нису цветале руже и били су доста далеко од жељене европске визе, па је руководство клуба ангажовало младог стручњака, који је до тада с великим успехом предводио тим Борца из Чачка. Лалатовић је прихватио изазов, преузео Вошу и у преосталих шест сусрета остварио пет победа и један реми, стварајући услове да на пролеће 2016. године оствари циљ и изађе у Европу. То му је, сећају се тога љубитељи фудбала, пошло за руком, а новосадски тим је под његовом диригентском палицом играо леп, ефиканасан и добар фудбал. О његовом квалитету најбољи суд донели су навијачи, који су често скандирали Лалатовићу, поручујући му да их одведе далеко, чак и до титуле првака државе.

Управо због тога, Ненад Лалатовић је, заједно с помоћницима Драганом Шарцем и Видаком Братићем, увек поручивао како му је Воша остала дубоко урезана у срце и да му је велика жеља да се једног дана у њу и врати. Отишао је са стадиона „Карађорђе“ 17. децембра 2016. године, дакле после нешто више од годину дана рада у клубу, а следећа станица био му је Чукарички, пре него што се обрео у Нишу. Да ли је његов поновни долазак у град подно Петроварадинске тврђаве само пуко сањарење навијача, или ту постоји и нешто више, показаће време.

А. П.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести