Предвођена одличним Симићем, Војводина сломила Крагујевчане

Није се први пут догодило фудбалерима Војводине то да у првом полувремену једне утакмице на “Карађорђу” буду тим који има иницијативу, а да на одмор оде с резултатским минусом.
Ј. Грлић/Голман Лукић руши Вељка Симића, после чега је досуђен пенал за Новосађане
Фото: Ј. Грлић/Голман Лукић руши Вељка Симића, после чега је досуђен пенал за Новосађане

Голом Трифуновића у 34. минуту, Раднички 1923 стигао је до вођства, које је, по признању најбољег појединца утакмице Вељка Симића, закомплкивало ситуацију у којој су се нашли црвено-бели.

- Имали смо и ми прилике преко Мркаића и Јеличића у првих 45 минута и, да је барем један од њих погодио, утакмица би отишла у неком другом правцу - додао је Симић. - Овако, гол гостију нас је пресекао и закомпликовао нам посао, али је добро то што током одмора код нас није било неке посебне фрке и драме. Договорили смо се да будемо офанзивнији и од првог тренутка наставка све је изгледало много боље у нашој игри. Уз то, брзи гол Миљана Вукадиновића нас је покренуо, моментум се преокренуо, па сам убрзо и ја савладао чувара мреже Крагујевчана.

Признао је по завршетку сусрета и тренер Радничког 1923 Владимир Раденковић да је његов тим у наставку пао и да није ни могао да очекује повољнији исход.

- Јесу гости пали, али је много важније то што смо ми почели да играмо добро. Показали смо да имамо квалитет, атаковали смо ка голу супарника, постизали голове, Топић је погодио стативу, поништен нам је погодак због малог офсајда после моје и Човићеве акције и заиста имамо разлога да будемо задовољни издањем које смо приказали. Иако сам свестан да увек може да се одигра боље од приказаног, задовољан сам тиме како сам ја одиграо утакмицу и сада нам преостаје да у последњем сусрету првог дела првенства, пружимо још бољу партију и покушамо да савладамо и неугодну екипу градског ривала Пролетера.


У среду куп сусрет с Јагодином

Пре првенствене утакмице с Пролетером, која је на програму у следећи понедељак, екипу Војводине, сутра од 16 часова, очекује дуел у шеснаестини финала Купа Србије, у којем ће бити домаћин Јагодини.

- Јасно је да смо фаворити против српсколигаша и да нас занима једино победа - нагласио је Вељко Симић. - Умеју, међутим, ти сусрети да буду помало и опаси, јер ривал нема шта у њима да изгуби и може да игра растерећено, али се надам да ћемо евентуалним раним голом да отворимо дуел и да широм отворимо врата ка пласману у наредну рунду. Идемо корак по корак, сигурно је то да нећемо да потценимо Јагодинце и верујем у нашу нову победу.


Из још једног разлога жељена победа нд тимом са Слане баре била би изузетно важна.

- После тог сусрета следи нам серија изузетно тешких изазова, јер нам долази Црвена звезда, па гостујемо Партизану и било би јако добро то да до тих утакмица скупимо што више бодова. Надолазимо као тим, осећам то и зато сам убеђен да ћемо урадити све што је до нас да савладамо Пролетер - поручио је Вељко Симић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести