Преминуо легендарни фудбалер Драгослав Шекуларац

БЕОГРАД: Легендарни фудбалер Црвене звезде и југословенски репрезентативац Драгослав Ссекуларац преминуо је данас у 81. години.
dragoslav sekularac, Tanjug
Фото: Tanjug

Вест о смрти фудбалског виртуоза, једног од најбољих фудбалера на овим просторима икад и симбола једног времена потврђена је на сајту црвено-белих.
Популарни Шеки, друга Звездина звезда, фудбалер је чије ће се име увек, на свим меридијанима, изговарати са посебним поштовањем.

Рођен је 8. новембра 1937. године у Штипу, за Звезду је дебитовао је 1955. године и за 11 година у клубу одиграо 470 утакмица, постигао 119 голова, освојио седам титула државног првака и пет купова.

Као тренер је освојио дуплу круну, а тим са Маракане који је оставио свом наследнику у првој сезони после његовог одласка постао је шампион Европе и света.
"Краљ дриблинга", друга Звездина звезда одмах иза Рајка Митића, репрезентативац када је Југославија била олимпијски победник, четврта у свету 1962 и друга у Европи. За државни тим је одиграо 41 утакмицу и дао шест голова.

После Звезде играо је Карлсруе, амерички Сент Луис, ОФК Београд и Париз, а као тренер радио је у Гватемали, Америци и пред крај каријере кратко у Обилићу. 

О тачном времену одржавања комеморације и сахране јавност ће бити накнадно обавештена.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести