Преминуо спортски директор ФК Војводина Милан Косановић

Најблаже речено, ужасна трагедија догодила се члановима његове најуже породице,м пријатељима, Фудбалском клубу Војводина и фудбалској Србији, након што је стигла вест да је у Клиничком центру Војводине, после кратке борбе с корона вирусом, преминуио спортски директор новосадског клуба Милан Косановић (50).
milan kosanovic, fbakic
Фото: Милан Косановић, фото: Дневник (Ф. Бакић)
После само дан-два борбе с немилосрдном и опаком болешћу, „мали Косан“ изгубио је неравноправно битку и отишао у вечност, остављајући све у неверици да је тако нешто било могуће. А, нажалост – јесте!
У уторак смо се последњи пут чули с овим стручњаком и сазнали да је „изгледа позитиван на корону“, препознајући одређену дозу стрепње у његовом гласу. Дан касније, др Борко Вукосав, задужен за бригу о здрављу свих у новосадском суперлигашу, рекао нам је да је Косановић примљен у болницу и да се добро осећа, а да је пријем у референтну медицинску устонову у Новом Саду уследио као плод жеље лекара да његово стање прате из минута у минут. Нажалост, непосредно после тога дошло је до рапидног погоршања и он је јуче тешку битку избубио.
-Ужасна је трагедија то што се догодило, а Косановић је лежао у најбољој здравственој установи у овом делу земље – рекао је др Вукосав. – Нажалост, његово стање се јако погошало и, када сам последњи пут видео резултате, обавестио сам људе из клуба да је ситуација изузетно озбиљна и тешка. Борбу за живот Милан је изгубио и, као човек, и као лекар, изузетно сам тужан, тим пре што смо делили многе погледе на будућност и организацију унутар ФК Војводина.
Председник ФК Војводина Драљуб Самарџић је, такође с неверицом и великом тугом, прихватио вест о Косановићевој смрти.
-У понедељак смо заједно били на састанку Управног одбора клуба и ништа није упућивало на овакву трагедију – рекао је Самарџић. – По сазнанују да је заражен крона вирусом, имао је Косановић  максималну пажњу лекара у КЦВ, али, очигледно, одбране није било. Затечени смо, тужни, али ћемо данас, ипак, одиграти утакмицу са Спартаком, уз посебну почаст према нашем спортском директору и младом човеку. У овом тренутку још увек не знамо када ће да уследи сахрана, његовој породици понудићемо сваки вид помоћи и потрудићемо се да јој се нађемо при руци у овој великој трагедији.
Милан Косановић оставио је дубок траг у српском фудбалу, најпре као тренер-стваралац у Војводини, потом и уз млађе репрезентативне категорије Србије, а 2015. године, као асистент селектора Вељка Пауновића у селекцији до 20 година, стигао је и до титуле првака света на Новом Зеланду.
Неизбрисив траг оставио је и као помоћник Владана Милојевића у Црвеној звезди, с којом је изборио учешће у групној фази Лиге шампиона, а овом стручњаку помагао је и у екипи Ал Ахлија у Саудијској Арабији. Због здравствених проблема вратио се у Србију. а почетком ове године, добио је поверење водећих људи ФК Војводина да реорганизује спортски сектор и створи оптималне услове како би Новосађани у будућем времену поново постали конкуретни у борби за сам врх српског фубала. Нажалост, опака болест га је на том путу зауставила.
Фото: Miloš Vučević Instagram/printscreen
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести