Пријатељска утакмица: Нова победа Кабела

На крају двонедељних припрема у Турској Анталији новосадски прволигаш Кабел одиграо је шест припремну утакмицу.
kabel
Фото: Фудбалери Кабела, фото: Ј. Грлић

Било је ово најбоље издање момака тренера Васиљевића који су убедљивим резултатом савладали летонског суперлигаша. Диктирали су црвено црни жесток ритам од првог минута, и смао је било питање када ће доћи у вођство.на одлично проигравање Видакова Александар Месаровић  је донео предност. Расположени Месаровић  био је нерешива енигма се по други пут уписао у стрелце поново на асистенцију Видакова. Најбољи актер заслужан је и код трећег гола Пантелића.

У наставку је и Видаков показао реализаторске квалитете, а тачку на одличну проверу на асистенцију Караћа ставио је трећим голом Месаровић.


Четири победе и два пораза

Биланс петопласиране екипе прве лиге Србије у Турској су четири победе и два пораза. Припреме у Анталији отворили су поразом од Ансана Јужна Кореја (3:1),уследиле су три везане победе: Атирау (Казахстан 2:1, Ворксле из Украјине 2:0 и Аргеса (Румунија 1:0 пораз од Фарула (Румунија) 3:1, и за крај убедљива победа  над Тукумсом из Летоније 5:0.

- Све ове утакмице послужиле су нам да до танчина сагледамо могућности играча понаособ. Задовољан сам приказаним и мислим да ћемо бити пуно јачи него јесенас, и моћи да удовољимо високим амбицијама које се од нас очекују истакао је Васиљевић.


Последњу проверу у Анталији због лакших повреда пропустили су Пилиповић, Мандић, Којчић и Владић. Новосађани  су се у недељу вратили из Турске а до старта првенства и премијере са Будућношћу у Новом Саду (29.фебруара), наредне суботе имаће генералку са Колубаром из Лазаревца.

Кабел – Тукумс (Летонија) 5:0 (3:0)

АНТАЛИЈА: гледалаца 50, судија: Керкадзе. Стрелци: Месаровић у 21,25. и 60. Пантелић у 35. И Видаков у 54.

КАБЕЛ: Браћ, Бјековић, Кочовић, Илић, Петрић, Петровић, Говедарица, Месаровић, Караћ, Пантелић, Видаков. Још су играли: Милошевић, Србијанац, Јаблан, Павлћевић, Гајић, Дражић, Жуниор.

ТУКУМС: Козел, Белов, Бендер, Мировников, Алпанус, Паулис, Гомовко, Круз, Загленкс, Тенкевич, Алворов.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести