Пријовић: Нема мотивисанијег од мене за меч са Швајцарском

СВЕТЛОГОРСК: Српски фудбалски репрезентативац Александар Пријовић каже да на Мундијалу посебно велики мотив има у мечу против Швајцарске, где је рођен и чији је дрес носио у млађим селекцијама.
Prijovic Aleksandar/Fonet
Фото: Aleksandar Prijović, foto: FoNet

"Дефинитивно биће прави дерби против Швајцарске, не постоји мотивисанија особа од мене на свету. Доста пријатеља из Швајцарске ми је пожелело да победим... Играо сам за њих, сад за Србију и биће чудан осећај. Идем да победим", рекао је Пријовић на конференцији за медије у Светлогориску, бази "орлова" у Русији.

Нападач ПАОК-а додао је да познаје много швајцарских репрезентативаца са којима је играо заједно попут Михаела Ланга, Стивена Зубера и других.

"У Швајцарској доста људи живи са Балкана. Одакле су скоро сви талентовани и није чудно што се издвајају и међу најбољима су у тој земљи", рекао је Пријовић и констатовао да перфектно прича тамошњи језик, али и да и доста швајцарских репрезентативаца разуме српски.

Предност Србије је што има доста играча који су играли толико значајне утакмице у каријерама, сматра Пријовић.

"Теско је поредити Мундијал са било којом утакмицом, можда је као неко финале. Не постоји друга шанса, игра се једна утакмица и шта си урадио - урадио си. Сваки секунд је битан, а ми имамо много играча који су играли овако важне утакмце".

На питање новинара да ли би можда мењао гол против Грузије који је одвео Србију на Светско првенство у Русију за победнички против Швајцарске или Костарике, Пријовић је имао спреман одговор.

"Што бих ишта мењао, кад и овако могу да га дам", закључио је фудбалер рођен у Сент Галену.

Из Фудбалског савеза Србије су преко портпарола Милана Вуковића поручили да су повреде Александра Митровића и Адема Љајића лакше природе и да ће већ данас тренирати нормално.

Српски фудбалери у недељу стартују на Мундијалу у мечу са Костариком од 14 сати у Самари, пет дана касније на програму је судар са Швајцарском у Каљининграду (18 сати), а 27. јуна против Бразила (18 сати) у Москви.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести