Припремама Војводине прикључио се и Дамир Којашевић

Илија Столица, нови шеф стручног штаба новосадског фудбалског суперлигаша, заједно са сарадницима већ је засукао рукаве и почео рад на реализацији замишљеног циља, односно начина на који жели да Војводина игра на пролеће.
pripreme15-RHA
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Сви су међу црвено-белима свесни да их чека озбиљан и захтеван посао до 17. фебруара, када ће почети  наставак сезоне, па у конструктивној и радној атмосфери протичу први дани зимских припрема у ФЦ “Вујадин Бошков”.

На јучерашњем тренингу екипи се прикључио и искусни Дамир Којашевић (30), који је, уз одобрење клуба, каснио на прозивку. Црногорски репрезентативац одмах се укључио у тренажни процес, па сада тренер Столица на окупу има укупно 24 фудбалера, од који су њих четворица голмани.

У конкуренцији за такмичарску екипу више се не налазе нападачи Ивица Јовановић и Стефан Цебара. С Јовановићем је постигнут договор о споразумном раскиду уговора и он је већ почео да тражи нови клуб, док је канадски држављанин Цебара и даље члан Воше, али није у првом плану. То значи да се може очекивати да и овај брзоноги крилни фудбалер у наредним данима узме исписницу и потражи срећу у некој другој средини.

За сада нема нових лица у Ветернику, иако је јасно да оперативци црвено-белих ужурбано раде на разговорима с играчима који су Новосађанима занимљиви. У зимском прелазном року много је теже пронаћи оно што тиму недостаје, али је чињеница и то да се одређена освежења морају довести. Циљ који Воша има пред собом је јасан - да се избори виза за учешће у квалификацијама за Лигу Европе, па је неопходно да се појачају практично све линије у тиму. Трансфер период у Србији почиње 15. јануара и ваља очекивати да ће до тада, а најкасније до поласка играча на други део припрема у турском Белеку (25. јануара), у Нови Сад стићи фудбалери који ће својим квалитетом допринети бољим играма црвено-белих и омогућити им равноправну битку с ривалима за остварење амбиција.

А. П.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести