Припреме фудбалера Пролетера од сутра пуним гасом

НОВИ САД: Фудбалери Пролетера до сада имали су два уводна тренинга, а уз пут обавили су тестирања која су показала завидан ниво кондиције, тако да су изгледа сви поридржавали препорука кондиционог тренера Марка Прентовића  у паузи првенства, па изгледа да ће Прентовић имати нешто лакши посао у раду на физичкој спреми.
Proleter/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић

- После прва два уводна дана тренажног процеса са великим задовољством могу да констатујем да су момци у потпуности испунили програм придржавали се препорука добијених на крају полусезоне. Посебно радује успешан опоравак повређених играча ис­кусног Јовановића и талентова­ног Весића. Нажалост ситуација око Угљеше Радиновића није обећавајућа, коначан суд о повреди и евентуалној операцији даће лекарски конзилијум -  каже  Прентовић.

Данас после два дана одмора играчи ће бити  поново на окупу.

-  Пауза између последњег кола и прозивке није била велика, мораћемо мало обновити аеробни капацитети код играча како би тај део могли да минимализујемо на самом  почетку припрема да после уводних дана и тестирања пређемо

на брзинске способности, и специфичне вежбе система игре којима тежимо - појаш­њава Прентовић.

Тестирања су обављена у  Заводу за спорт и медицину спорта у Новом Саду.

- Не треба мењати оно што беспрекорно функционише. Резултати брзинских способности, експлозивности, агил­ности, издрживости, снаге као и неких дисбаланса у снази појединих  мишићних група који су код фудбалера веома чести, предупредили неже­љене после­дице, повреде. На основу резултата тестова, принципа којим тежимо и анализи предходног дела сезоне направили план припремног периода који је због већег броја екипа краћи.

Програм за што бољу при­прему има приоритете.

- Највише ћемо се базирати на брзини, хитрини, снази и специфичној издржљивости, брзини реакције, брзим до­но­шењима одлука у игри, томе највише тежимо.


Бродарац у малом

Последњих година успеси млађег новосадског суперлигаша, осим агилне управе  на челу са председником Стевом Буљићем, потпредседником Антићем, Матковићем, спортским директором  Амир Бислимијем и осталим члановима управе, везани су за феноменалну сарадњу са Бродарцем. Заваљујући искусном фудбалском лисцу Драгану Антићу, који је у Пролетеру препознао праву средину  за напредак талентованих играча,  Новосађани  из дана у да појачавају клуб на свим нивоима. На првом овогодишњем окупљању талентованим играчима: Јанковићу, Пејићу, Којићу, Јоковићу, Илићу, Бацановићу, Живојиновићу и Митровићу, који су дали велики допринос претходним резултатима  придружили су се и голман Драгичевић, Томовић и Марјановић, од којих се очекује да буду права појачања.

- Презадовољни смо досадашњом сарадњом која је дала резултате, задовољила све заинтересоване стране. Од плејаде младих прави примери су Ламбулића и Караклајића. И за већину осталих имамо интересовања, али их нећемо продавати по сваку цену. Права појачања видимо у Томовићу и Марјановићу, који су одличним играма Бродарцу направили у односу на конкуренте праву разлику и  сигурно ће и нама донети одређене квалитете -  нада се Бислими.


Екипа је склоп искуства и младости.

- Велики број младих играча нас обавезује да систематски планирамо микро и мезо циклусе ради правилног развоја  како физичких тако и фудбалских способности чијим се резултатима  у предходном периоду поносимо. Нисмо пуно променили кадар тако да су играчи навикли на овакав тренажни процес, а како ствари стоје неће бити проблем ни за неколико новајлија. Озбиљно су схватили обавезе које се од њих очекују.

Фудбалери Пролетера  ће  тренирати до 15. јануара у Новом Саду, имати тест са Бродарцем потом одлазе у Анталију на двонедељне при­преме уз одигравање неколико мечева, а послужиће им да се што боље припреме и уиграју за наставак трке за бодове.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести