Пролетер до ремија уз много проблема

Фудбалери Пролетера пролећну трку за бодове отворили су ремијем, оствареним у дуелу с Радником, уз Војводину, највећим ривалом у борби за улазак у плеј-оф.
Stefan Colovic/D. Ivanic
Фото: Д. Иванић/ Стефан Чоловић у продору ка голу Радника

Из табора млађег новосадског суперлигаша, и поред великих промена у играчком кадру и изостанка капитена Немање Човића, најављивали су победу, али им је, на крају, солидна партија и уз пуно проблема, била довољна само за  бод. На најнепопуларнији резултат (0:0) утицао је чврст противник који се умешно бранио, тежак терен и излазак због повреда двојице талентованих играча Шћепановића и Ламбулића. Један од стандардно запажених играча Новосађана био је најмлађи, спољни леви Огњен Митровић. Популарни Доктор, како га од милошта зову на Сланој бари, у финишу утакмице имао је идеалну прилику и да донесе велику радост себи и својим саиграчима.

-  И поред изостанка нашег капитена Немање Човића и са неколико новајлија у тиму, ушли смо у утакмицу решени да на премијери обрадујемо навијаче и направимо крупан корак ка плеј-офу - рекао је Митровић. - Имали смо прилику да побегнемо конкурентима за три бода, али, нажалост, нисмо успели у науму, иако је шанси за то било. Поготово ту мислим на моју прилику при крају утакмице, након центаршута Чоловића, када сам утрчао  у казнени простор и нашао се на само неколико метара од гола, али је лопта незгодно одскочила и, уместо у мрежу, отишла је ван оквира гола.


Нови пех Шћепановића

У 33. минуту, након старта противничког играча, на земљи је остао да лежи млади везњак Срђан Шћепановић. Чинило се да је по среди лакша повреда, међутим, након указане помоћи, Шћепановић се тешком муком придигао и храмајући напустио борилиште.

После јучерашњег прегледа магнетном резонанцом, др Данијел Жупић је рекао да је овај играч повредио предње укрштене лигаменте и да му највероватније следи нова дуга пауза.

И млади репрезентативац Зарија Ламбулић имао је пех, јер је у висинском дуелу зарадио расекотину аркаде и потрес мозга, па је на полувремену и он био замењен.


Одбрана Пролетера била је само једном на тежем искушењу, солидно је обавила посао и није примила гол.

- Само на почетку утакмице Радник је имао шансу, на сву срећу нападач гостију био је непрецизан. Играли смо доста организовано, борили се за сваку лопту, били бољи део тима, мада су и остали саиграчи пружили максимум. Недостајала нам је агресивност у фази напада и реализација, обзиром на још три прилике у којима су били Вујаклија, Новаковић и Красић. Искрен да будем, негативно на играче и стручни штаб утицале су повреде Шћепановића и Ламбулића, које су нам одвукле пажњу и концентрацију, па смо на крају морали да се задовољимо ремијем.

Наредног викенда чета са Слане баре одлази у Београд, на мегдан Партизану.

- За разлику од нас, Партизан је без већих напора и убедљивим резултатом пребродио гостовање у Бачкој Паланци. Јесенас смо црно-белима пружили достојан отпор, штавише надиграли смо их, али у недостатку искуства меч смо изгубили минималним резултатом. Показали смо да можемо равнопшравно да играмо и са најбољим екипама - истакао је Митровић   

М. Поповић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести