Пролетер дочекује екипу Вождовца

Фудбалери Пролетера добро су искористили паузу у првенству.
fudbal, pixabay
Фото: pixabay.com

После ремија с Партизаном у Београду (0:0), атмосфера која влада у табору Сланобараца је одлична, али опуштања није било. Новосађани су у минулих неколико дана вредно радили, како би у финишу јесењег дела првенства укњижили још неколико победа и сезону завршили у горњем делу табеле Суперлиге. Млађи суперлигаш из Српске Атине данас  на „Карађорђу” дочекује екипу Вождовца, од које је у првом делу изгубио “на крову“, после добре игре (2:1).

- Ово је за нас можда и најважнији сусрет у сезони – објашњава тренер Пролетера Душан Бајић. – Ако победимо, завршићемо у горњем дому, међу осам најбољих тимова. Нећемо, међутим, имати ни мало лак задатак , јер „змајеви“ имају добар тим , а можда и нешто боље играју у гостима, па нас очекује тешка и неизвесна утакмица.  


Могући тим Новосађана

Највероватније је да ће у данашњи сусрет с Вождовцем, који почиње у 13 сати, Пролетер ући у следећем сатаву: Петрић, Милошевић. Митровић, Ламбулић, Скопљак, Вукасовић, Томовић, Којић, Кун (Нинковић),  Евандро, Ортиз.


После дуела с Вождовцем, тим из Новог Сада очекује гостовање у Новом Пазару, па утакмице с Металцом, Колубаром и, на крају, с Радничким из Ниша. Према свим проценама, Пролетер би у овим сусретима могао да освоји доста бодова.

- На први поглед, имамо изванредан распоред. Ипак, нећемо имати ни мало лак задатак. Лига је изједначена, наравно Партизан и Црвена звезда далеко су одскочили, у ту су још и Војводина, Чукарички и ТСЦ, док су сви остали ту негде, нијансе их деле, па су прогнозе незахвалне.  Наравно, ако данас победимо, добићемо ветар у леђа и сигуран сам да ћемо финиш јесењег дела првенства одиграти одлично. 

У редовима Пролетера нема кажњених, ни повређених фудбалера, а први пут у конкренцији за тим биће и Никола Нинковић - Yиги, бивши првотимац Партизана. Последњи тренинг одрадио је и млади Стефан Томовић, који је био у саставу “орлића“ у Украјини.

-  Немамо пуно разлога да мењамо тим који је играо у последњих неколико кола - истакао је Бајић. – Можда направимо, једну или две тактиче измене, али немамо никаквих разлога да правимо експерименте. 

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести