Пролетер донео вредан бод из Ивањице: Са Радником само три бода у игри

Фудбалери Пролетера донели су вредан бод из Ивањице.
fudbal, pixabay
Фото: pixabay.com

Реми са Јавором дошао је у правом тренутку обзиром да се чета са Слане баре налази на 14 позицији са 44 бода, један више од Рада, а два од Новог Пазара екипа које су испод црте и имају какве такве шансе да се домогну луке спаса. Одиграли су Новосађани једну од бољих игара овог пролећа и мало је недостајало да донесу цео плен.

 Талентовани нападач Виктор Живојиновић ушао је против Јавора са клупе дао допринос ремију.

- Након солидне игре против Партизана где смо пружили достојан отпор у меч са Јавором ушли смо с пуно оптимизма, надали се да кризу резултата која траје од победе над Радничким можемо да прекинемо и стигнемо до вредних бодова како бисмо побегли  из опасне зоне. И домаћин је био имао императив победе, зато утакмица и није била лепа за око, било је доста тактичког надмудривања. Повели су Ивањичани, а ми смо смогли снаге да у наставку голом Кнежевића стигнемо до изједначења. После тога били смо конкретнији и права је штета што на крају нисмо стигли до победе. Миросављев је постигао гол, а поништен је због недозвољене позиције. Битно је да нисмо игубили, И бод у тренутној ситуацији је велик као кућа - у кратким цртама описује меч талентовани нападач.

У наредна три кола у мечевима са Радником (сутра од 16 часова) и Војводином код куће и Инђијом на страни Пролетер тражи бодове спаса.

- Сваки наредни сусрет, па и овај са Радником, прилика је да тројком кренемо ка луци спаса јер ће у финишу трке сваки бод бити злата вредан. Међутим, нама је против одличне екипе из Сурдулице само победа у игри. Нисмо је остварили од 27. кола  и дуела са Радничким (2:0). Осокољени смо приказаним играма са Партизаном и Јавором у правом тренутку збили редове што нам даје за право да се надамо најбољем.

Радник је тренутно на 5. позицији, Пролетер је до неугодне серије био у ситуацији да се бори за висок пласман.

- Једноставно смо заменили улоге, Радник предвођен одличним тренером Славољубом Ђорђевићем, феноменалним Миланом Макарићем, Лукићем, Даноским, голманом Ранђеловићем квалитетним играма високо се котира. Биће неугодан, али не и несавладив ривал. Сигурно да ћемо на путу ка победи имати много препрека. Припремамо се за сва могућа изненађења и с пуно мотива идемо на победу - нада се Живојиновић и поручује да ће ако му тренер Рашиован да прилику све учинити да голом допринесе успеху коме се сви у клубу надају.

Пред нову меч лопту у борби за опстанак тренер Рашиован преузео је палицу од Жигића и на располагању има комплетан играчки кадар. У конкуренцију се после изостанка  због картона враћа Којић. Да ли ће стратег нешто мењати у односу на састав који је донео бод из Ивањице знаће се пред сам почетак утакмице. Могуће је да на мегдан Раднику изведе овај састав: Васиљевић, Милошевић, Башановић, Леандро, Ковачевић, Јовановић, Пејић, Кнежевић, Илић, Митровић и Миросављев.

М.  Поповић     

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести