Пролетер гостује у Лучанима

Фудбалери Пролетера преболели су  реми са Вождовцем у минулом колу Супрлиге Србије и упркос свему у добром расположењу очекују данашње гостовање Јавору у Ивањици.
lopta tanjug.jpg
Фото: Dnevnik.rs

Томе је допринела и чињеница да је је операција јагодичне кости најискуснијиег играча Бранислава Јовановића оротекла у најбољем реду.

Помоћни тренер Немања Мијановић преноси утиске са последњих тренинга пред једно од тежих гостовања ове јесени.

- Нисмо успели да наставимо победоносни низ у мечу са Вождовцем. Наравно да остаје жал за трећим ремијем у Новом Саду и пропуштеним приликама, али најважније је ипак да нисмо изгубили - објашњава Миљановић.

Младост је годинама  стабилан суперлигаш, ретко губи бодове у Лучанима.

- Дуго година су Лучанци на окупу, предводи их тренерски доајен Нешко Миловановић, екипа су за респект и поштовање. Добро смо их изанализирали, знамо врлине, а и мане могли би их преточити у резултат који прижељкујемо. Неће бити посебних маркација на најбоље појединце Бојовића, Одиту, Шатару и остале квалитетне играче. Покушаћемо снагом јаког колектива да од првог минута наметнемо наш препознатљив начин игре који нам је донео пуно радости код куће али и са гостовања. Донели смо доста бодова са стране, желимо тренд да наставимо и у Лучанима.  Очекује нас тежак меч. Морамо бити фокусирани свих 90 минута, концентрисани до последњег звиждука судије, јер смо због пада концентрације  прокоцкали неколико бодова - каже Миљановић.

Поред Бранислава Јовановића, сусрет ће пропустити недовољно опорављени Филип Кнежевић, азбог картона ће изостати Јован Илић и Огњен Митровић.

- Драго нам јен што је хируршки захват  Јовановића успешно завршен. Желимо му брз и успешан опоравак, да се што пре  врати фудбалу, јер са њим је у екипи сасвим друга прича. Кнежевић још увек није у потпуности фит па ће пропустити гостовање у Лучанима, а за „пожутеле Илића и Митровића наћићемо праве алтернативе - истакао је на крају Миљановић.

Новосађани ће највероватније наступити у овом саставу: Петрић, Б. Милошевић, Јоковић, Леандро, Ковачевић, Пејић, Којић, Весић, Бабић, Живојиновић,  Миросављев.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести