Пролетер јесенас примио само 15 голова

Фудбалери Пролетера су освајањем трећег места у Првој лиги остварили високе амбиције и задовољни отишли на зимску паузу.
stanivukovic (proleter)
Фото: Дејан Станивуковић, фото: Приватна архива

Сланобарци су на 15 утакмица постигли 23 гола и примили само 15, што је свакако заслуга и голмана. Пре почетка припрема за место чувара мреже конкурисала су Владан Елесин, Дејан Станивуковић  и Никола Тошески. Елесин је отишао у Челарево, па је тренер  Дејан Богуновић на располагању имао двојицу новајлија, који су сјајним партијама зарадили похвале. Предност је добио старији Станивуковић (23), бранио је на 11 утакмица и примио 12 голова.          „Дошао сам и суперлигаша Бачке и изборио се за место стартера. По оценама стручњака у готово свим утакмицама бранио сам солидно. По мени, једина мрља током јесени био је меч са Телеоптиком. Подбацила је цела екипа, па је и мој учинак био заиста катастрофалан. Примио сам чак четири гола, што је и те како покварило укупно веома леп утисак. Одлично сам радио са тренером Богуновићем, а и здрава конкуренција са Тошеским утицала је да  на тренинзима и утакмицама дајем максимум“, каже Станивуковић.                                                           

Мада је бранио само на четири утакмице новајлија из Македоније Никола Тошески (22) показао је таленат и да је пред њим лепа каријера. Његове ефектне одбране против Динама у Врању (0:1) Металца у Горњем Милановцу (2:1) и код куће са Будућности (3:1) и Инђијом (1:0) само су потврдиле да је реч о талентованом голману.  

„Дошао сам у Пролетер да се у жестокој конкуренцији изборим за место стартера. Искрен да будем, током припремног периода мучила ме је повреда која ме је у једном периоду избацила из тренажног процеса. Упорно сам радио на тренинзима и чекао шансу која ми се указала у Врању. По оценама многих, и поред минималног пораза бранио сам одлично. Оправдао сам поверење и у сусрету са бившим суперлигашем Металцем у утакмици коју смо заслужено добили, а ја био један од јунака великог тријумфа. На моју жалост, тада сам се повредио и морао сам да паузирам, да бих тек за утакмицу са Инђијом стао на гол. Верујем да ћу се ваљано спремити за пролећну трку“, најавио је Тошески.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести