Пролетер кренуo с радом: Предњаче Човић и Ламбулић

Након прозивке коју је стратег Пролетера Драган Радојичић са сарадницима одржао у четвртак  дан касније на терену са вештачком подлогом фудбалери седмопласиране екипе Суперлиге отпочели су са пуно оптимизма припреме за наставак трке за бодове.
Zarija Lambulic i Nemanja Covic
Фото: Зарија Ламбулић и Немања Човић

На првом тренингу окупили су се тренутно расположиве снаге на које за сада рачунају Сланобарци. Једино је свих обавеза до краја недеље ослобођен новопечени отац Данило Николић. Екипи ће се  прикључити у понедељак.

Од првог дана другове су са пуно оптимизма у нове изазове предводили новопечени репрезентативци капитен Немања Човић и Зарија Ламбулић. Као и остали од првог дана кренули су под пуним гасом решени да онај најнепопуларнији део одраде штоо боље. Капитен Пролетера био је истински вођа у свим сегментима јесењег успона. Постигао је као и Чоловић шест голова уз исто толико асистенција заслужио је позив селектора.

- Све оно што смо заједничким снагама урадили у првенству под је квалитетног рада управе и стручног штаба. На нама играчима био је један једини задатак да све урађено у феноменалној атмосфери на терену преточимо у дело. Лично мислим да смо могли да остваримо још бољи  резултат, али морамо бити задовољни. Драго ми је да су наше квалитетне игре на гостовањима и код куће на адекватан начин биле испраћене. Позив за репрезентацију дошао је као шлаг на торту каријере, велика обавеза да наставим у истом ритму и на прави начин оправдам позив - истакао је Човић.

Млади талентовани штопер Зарија Ламбулић стигао је Пролетер из Бродарца прошле године. Од првог дана прволигашке трке за бодове наметнуо се вредним радом и играма за бодове, дао велики допринос да чета са Слане баре оствари историјски успех пласман у Супер лигу. Наставио је Ламбулић у истом стилу, а као награда за одличне квалитетне игре у континуитету је и позив селектора младе репрезентације Србије Горана Ћоровића, а на крају полусезоне и позив за репрезентацију које чине играчи из Супер лиге.

- Све што сам до сад постигао је плод мукотрпног рада и одрицања. Није било уопште лако напустити Београд. Позив за најдражи дрес исрен да будем нисам очекивао. Дошао у право време да ми у наставку каријере буде додатни мотив. Почели смо са пуно оптимизма припреме за пролећну трку. Знамо да има клубова који би нас радо видели у својим редовима - објашњава Ламбулић.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести