Пролетер на „Карађорђу“ бољи од Напретка

И у другој утакмици откако је на клупу Пролетера сео тренер Бранко Жигић, Новосађани су освојили сва три бода.
fudbalska lopta
Фото: Dnevnik.rs

Овога пута, заслужено су савладали борбену екипу Напретка. Жестоко су напали домаћини од првог минута и већ из првог озбиљнијег напада, после центаршута Танасина с десне стране, Миросављев је надвисио чувара, али је погодио стативу. Међутим, акцију је пратио Балабановић, који је погодио супротни угао и донео предност Пролетеру од 1:0.

Запретили су Крушевљани после центаршута Гаврића, али Балабановић је сада стигао да изблокира његов ударац. Финиш полувремена у потпуности је припао Новосађанима, нападали су, у једном таквом нападу Балабановић је повратном лоптом упослио Бабића, али је лопта завршила преко пречке. У последњим минутима првог дела шутирао је капитен Синиша Бабић, најпре му је лопту изблокирао Баха, а после центаршута Миловановића и слабе интервенциј Милошевића, Бабић је с десет метара пребацио гол, па је на одмор отишао са голом предности.

У наставку су домаћи пропустили колосалну прилику, Чоловића је оборио Бјелош, а судија Пипер је показао на белу тачку. Голман Милошевић прозрео је намеру капитена Бабића и из доњег десног угла избио лопту и спречио повећање резултата. У периоду од 57. до 62. минута два пута се затресла мрежа Петрића. Први гол Ескића поништен је због недозвољене позиције, а друге Бахе, који је лопту убацио у мрежу руком. Близу изједначења био је и Којић, али је оклевао, па је Пејић пожртвовано изблокирао ударац.

А онда је уследила ерупција одушевљења, погрешио је неко од одбране Напретка, Милосављев се стуштио ка голу и маниром искусног стрелца лобовао Милошевића. Пошто-пото су Крушевљани желели да постигну барем почасни гол, борили се срчано, али у финишу утакмице ударац Вукадиновића Петрић је зауставио, па су домаћи заслужено дошли до нова три бода са којим су кренули ка златној средини.

М. Поповић

ПролетерНапредак 2:0 (1:0)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе”, гледалаца: 400, судија: Пипер (Чачак). Стрелци: Балабановић у 10. и Миросављев у 64. минуту. Жути картони: Балабановић, Пејић (Пролетер), а Баха, Бјелош, Којић (Напредак).

ПРОЛЕТЕР: Петрић 7, Танасин 8, Леандро 7, Андрејевић 7, Ковачевић 7,5, Јовановић 7,5, Балбановић 7 (Шћепановић 7), Чоловић 7, Бабић 7 (Пејић 7), Маријановић 7, Миросављев 8 (Рушевић).

НАПРЕДАК: Милошевић 7, Спремо 6,5, Миловановић 6,5, Бјелош 6,5, Аксентијевић 7, Баха 6,5 (Вукадиновић), Ожеговић 6,5 (Илић 6,5), Гаврић 7, Зец 7, Ескић 7, Којић 6,5.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести