Пролетер одиграо трећу утакмицу у Турској: Жигић задовољан

Фудбалери Пролетера одиграли су трећу припремну утакмицу у Белеку.
branko zigic
Фото: Тренер Пролетера Бранко Жигић, фото: ФК Пролетер

После победе над Шахтјором (1:0), уследио је пораз од Пољског ЛКС (1:4) стрелац Миросављев, па реми са чврстом екипе Ордабасија (1:1). Оно што се дешавало у самом финишу утакмице дуго ће Новосађани памтити. Наиме, један од играча Ордабасија спремао се да изведе корнер, у шеснаестерцу Пролетера његов саиграч се нашао на земљи и на опште изненађење судија је показао на белу тачку, притом Душану Јоковићу због наводног ударања ривала показао је црвени картон. Протести Пролетеровох играча нису уродили плодом, али је зато Диаките намерно промашио пенал и уз аплауз свих присутних меч је окончан.

- Задовољан сам игром екипе против одличног ривала, мада  резултат није био у првом плану. Битно је да добро тренирамо и да подижемо форму – рекао је стратег Сланобараца Бранко Жигић.

До краја припрема Новосађани ће 6. фебруара одиграти утакмицу са Железничарем.

-  До сада нисмо имали проблема са повредама и волели бисмо да тако и остане. На премијери са Војводином не можемо да рачунамо на Леандра, Радиновића и Андрејевића па нам је сваки играч злата вредан.

Утакмицу са Ордабасијем пратио је стратег Војводине Ненад Лалатовић у друштву спортског директора Спартака Љубише Дунђерског.

- Лепо је видети у Белеку позната лица. Знамо се већ дуго, они знају које имамо проблеме, као  и ми њихове. Не може да се сакрије ништа. Битно је да припреме завршимо без проблема, а онда ћемо у Новом Саду правити стратегију како да изненадимо комшије и дођемо до резултата коме се надамо – поручио је Жигић.

Пролетер је против Ордабасиа играо у овом саставу: Петрић, Танасин, Андрејевић, Леандро, Ковачевић, Пејић, Јовановић, Бабић, Марјановић, Караклајић, Миросављев. Играли су још: Лукашевич, Митровић, Радиновић, Весић, Рушевић, Балабановић,Шћепановић, Новаковић, Јоковић, Бацановић. 

М. Поповић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести