Пролетер почео припреме за нову сезону

НОВИ САД: Под вођством новог шефа струке Милића Ћурчића и са знатно измењеним стручним штабом, припреме за наступајућу сезону, другу коју ће играти у Суперлиги Србије, почео је новосадски Пролетер.
1
Фото: ФК Пролетер

Након великог успеха и пласмана у плеј-оф, пред новим стручним руководством и играчким кадром налази се задатак да наставе с даљим успоном клуба. На прозивци је било преко 35 играча, а раду су прикључени и талентовани омладинци. Након позајмица, враћени су Илић, Иванчевић, Зељковић, голман Кнежевић, Лукић, Балабановић из Рада, ту су и повређени Андрејевић и Шћепановић, као и некоцина младих, неафирмисаних играча.

- У прошлој сезони остварили сте сјајан резултат. Што се организације клуба тиче, потрудићемо се да вас на прави начин испратимо и пружимо вам адекватне услове. У наступајућој сезони желим вам пуно здравља и среће, а за остало ћете се, верујем, сами изборити радом и залагањем. Очекујем да ће нови шеф струке Милић Ћурчић оправдати указано поверење, јер верујемо у његов препознатљив начин рада, доказан резултатима у срединама у којима је оставио трага. Нисмо се мешали у одабир стручног штаба, дали смо му одрешене руке и надам се да ћемо бити један од клубова о којима ће се говорити с дужним поштовањем - рекао је Антић.

Нови тренер је потом играчима представио чланове стручног штаба, с  којима ће радити.

-  О себи нећу пуно да причам. Оно што могу да обећам јесте да ћу се трудити да сваки тренинг осмисли да буде занимљив, значајан за каријеру и да са њега одете кућама задовољни. Трудићу се да вам искуство и стечено знање у иностранству пренесем на прави начин. Крећемо од нуле, јер за мене сте сви исти. Фантастичну сезону која је иза вас имао сам у неколико наврата прилику да пратим. Наравно, велике заслуге припадају колеги Драгану Радојичићу. Поставили сте озбиљан задатак да покушамо да поновимо резултате или да будемо још бољи, обзиром на високе амбиције које су постављене пред нас - рекао је Ћурчић.


Митар Ћуковић у Лучанима

Први играч који је напустио редове тима са Слане баре је спољни леви Митар Ћуковић.

- Провео сам лепе године у Пролетеру, истекао ми је уговор, а понуда из Лучана била је она коју се није могла одбити. Клубу желим  да понови одличне резултате, а ја се већ од среде окрећем обавезама у тиму Младости - рекао је Ћуковић.


Стручни штаб  Пролетера  претрпео је одређене промене.

- У  раду ће ми помагати тренер голмана Миленко Бјелића, а о физичкој спреми бринуће Горан Вуковић, који ће поред тога радити анализе утакмица и индивидуалне тренинге и биће вам, као и сви тренери, увек на располагању. Жигића и Жакулу сви добро познајете, реч је о момцима који су већ били с вама, позитивни су људи и велики радници.

Упознао је Ћурчић играче о обавезама које их очекују.

-  Пошто су велике врућине, имаћемо уводни тренинг, у понедељак и уторак по два тренинга, а већ у среду нас очекује прва утакмица на Бановом брду са Чукаричким. Верујем да ћемо успети да наредног викенда одиграмо још једну утакмицу која би ми дала тренутну слику играчког кадра, а због коначног списка играча који ће иће на припреме у Словенију. Тамо одлазимо 29. јуна и одиграћемо четири утакмице с квалитетним екипама. За сада смо заказали дуеле са једном екипом са Малте која се бори у квалификацијама за лигу Европе, а ривали ће нам бити и словеначки суперлигаш Домжале, као и украјинска Зорија. У преговорима смо за четвртог ривала и биће нам то финална провера за првенство.

- У договору са управом наша жеља је да шансу дамо млађим играчима, направимо тим искуства и младости. Клуб треба да живи од продаје младих.Зато смо раду прикључили доста омладинаца.Поред тога очекујем минимум два  искусна појачања , суперлигашког кова истакао је на крају нови стратег Пролетера.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести