Пролетер пружио жесток отпор Црвеној звезди

Фудбалери Пролетера поражени су минималним резултатом од екипе Црвене звезде на опроштају од навијача и дебитантске суперлигашке сезоне, у којој су остварили историјски успех пласманом међу осам најбољих тимова у Србији.
zvezda proleter, fk crvena zvezda
Фото: ФК Црвена звезда

По ономе што су приказали већим делом утакмице с новим-старим прваком и пропуштеним приликама, заслужили су барем нерешен резултат. Превагу у корист Београђана донела је једна једина грешка из које су црвено бели постигли једини гол и однели читав плен. И поред неуспеха, није било слабог места у редовима чете са Слане баре. Један од најбољих био је спољни леви Митар Ћуковић, који је солидно обавио дефанзивне задатке, а у пар наврата озбиљно је продорима стављао одбрану гостију на муке. Уз то, припремио је и прилику капитену Немањи Човићу.

- Морамо да будемо презадовољни како смо играли против новог шампиона - истакао је Ћуковић. - Без обзира на комбиновани састав, доказали смо да је прави мотив одиграти егал с нашим најквалитетнијим тимом, учесником Лиге шампиона. Једино не можемо бити задовољни крајњим резултатом, јер смо одиграли можда и најбољу утакмицу у плеј-офу и заслужили барем бод.

Пролетер је ушао у дуел с прваком без беле заставе и у првом делу имао боље прилике.

-  Уз сво поштовање према ривалу, ушли смо у утакмицу отвореног гарда, показали да је напад најбоља одбрана и права је штета што у два наврата, на идеално додавање Човића, талентовани Митровић није из непосредне близине пронашао пут лопти ка мрежи, а и неугодан ударац Говедарице био је опасан за голмана Поповића. И поред две прилике Јовељића и Симића, уз одличне одбране голмана Весића, по приказаном заслужили смо да на одмор одемо с предношћу.

Почетак другог полувремена припао је Београђанима.

-  У првих 15 минута наставка Звезда је била надмоћнија. Имала је иницијативу и шансе Панкова и Јовељића, које је Весић неутралисао. У периоду када је гол гостију висио у ваздуху после неугодних удараца Вујаклије, Човића и Ламбулића, били смо сурово кажњени. Знали смо да су прекиди велика опасност за нас, а на нашу несрећу клизава лопта и скок Весића у букету играча у коме је можда био и фаулиран, утицали су на то да је Јевтовић ћушне у нашу мрежу. Период након несрећно примљеног гола утицао је на то да су гости два пута могли да повећају резултат и овере победу. Нису успели и могли смо их  казнити три минута пре краја и докопати се лепог успеха и ремија. Успео сам по левој страни да се ослободим двојице чувара и пронађем надомак гола капитена Човића, који је слабо захватио лопту и последња прилика за радост отишла је у неповрат. Заслужили смо тај бод, ако се у обзир узме сав наш уложен труд, игра и залагање - истакао је неуморни Ћуковић.

У последњем колу фудбалери Пролетера одлазе на мегдан Партизану, где ће имати нову приклику да потврде ове године стечен високи рејтинг.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести