Пролетер у Крагујевцу жели репризу

Борба за опстанак  Суперлиги Србије улази у сам финиш. До краја плеј-аута преостало је да се одигра још три кола, а пред фудбалерима Пролетера је деликатан задатак да обезбеде опстанак у лиги. Иако су у плеј –ауту у четири меча овојили су само три бода (три нерешена резулатата).
2
Фото: Ј. Грлић

Сланобарци се надају да уз мало реће и добре игре могу до опстанак. Задатак им није лак  данас се састају са Радничким у Крагујевцу, потом гостују Колубари у Лазаревсцу,а у последњем кругу дочекује екипу Новог Пазара.

- Добро смио радили минулих неколико дана и атмосфера у тиму је добра и сви смо уверени да можемо данас у Крагујевцу до победе. Свесни смо да нам недостаје  само један добар резултат и све ће се окренути  – каже тренер Пролетера Зумбул Махалбашић. – Поштујем колегу Лалатовића, свестан сам да нас очекује трешка утакмица али сам убеђен да ћемо одиграти добар меч.

У првом пролећном колу фудбалери Пролетера су савладали Раднички из Крагујевца поготком Огњена Митровића, па се надују да ће и данас да славе по истом сценарију.  Атмосфера у тиму Слчанобараца је добра то потврђује и рећи иксусног  Небојше Скопљака.

- Очекујем лепу утакмицу – каже Скопљак. Тврду, свесни смо да нас очекује поун стадион, узаврела атмосфера, али нисмо уплашили. Имамо довољно искусних играча у тиму да  све то превазиђемо и да одиграмо добар меч. Највише опасности нас очекује од Мирића и Убипарипа, ализанамо како да изађемо на крај са њима. Што се играчког кадра иће тренер Махалбашић не може да рачуна на Марјановића који је у минулом колу добио црвени картон, као и на капитена Бранислава Јовановића који је повређен, а од раније је ван строја први стрелац тима Стефан Томовић.

Највероватнији саатав Пролетера. Петрић, Танасин, Скопљак, М. Јовановић, Митровић, Вукасовић, Милошевић, Ј. Илић, Кун, Нинковић, Калуђеровић (Младеновић).  

Г. Ковач

Лалатовић: Жао ми је што играмо са Пролетером

Крагујевачки суперлигаш заиста импресивног резултатског низа у завршници регуларног дела првенства ушли у проблем са повредама, који се неминовно одразио на бодовни учинак у плеј-ауту. Чета тренера Ненада Лалатовића још увек чека на свој први тријумф у доигравању за опстанак, а идеална прилика да до њега дође представља управо предстојећи дуел са главним ривалом у борби за бараж, новосадским Пролетером.

Шеф струке Радничког Ненад Лалатовић истиче да му је просто несхватљиво да је један тим са тако квалитетним и искусним појединцима, као што је Пролетер, доведен у ситуацију да стрепи од испадања из суперлигашког друштва.

- Морам најпре рећи да ми је лично жао што једну тако битну утакмицу играмо управо против Пролетера, клуба у коме сам провео један леп период своје тренерске каријере. Мени је потпуно нејасно због чега се једна екипа са таквим играчима у свом саставу, као што су Нинковић, Калуђеровић, Марко Јовановић, Вукасовић, Бранислав Јовановић и многи други, уопште налази у оваквој ситуацији, с обзиром да по квалитету играчког кадра заслужује да се бори за горњи део табеле. Сигурно да нас очекује још једна тешка утакмица у којој морамо да пружимо не двеста, већ триста одсто својих могућности како бисмо победили, још једном понављам, изузетно квалитетну екипу Пролетера.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести