Пролетер убедљив против Рада

У најбољем издању овог пролећа фудбалери Пролетера убедљивим резултатом савладали су екипу Рада.
fudbalska lopta
Фото: Tiker

Након првог полувремена и само једног гола у мрежи гостију у наставку је било само питање колико ће пута се зањихати мрежа голмана Марковића.

У последњој фази утакмице домаћи су кренули у офанзиву, а прву прилику створили су у 10. минуту. Пожртвовани Маријановић изборио се за лопту у казненом простору "грађевинара", центрирао, а Караклајић ефектно захватио лопту, а голман Марковић из другог покушаја је пригрлио. У једном од контранапада прогили по левој страни, Петровић је упутио центаршут у петерац, а Милош Трифуновић ударцем главом пребацио је гол. Исплатио се труд играча Пролетера у 26. минуту, након убачене лопте у казнени простор Милан Миросављев захватио је лопту главом, а неспретно је одреаговао Танасијевић. Играо је руком, а судија Николић показао на белу тачку. Сигуран са пеналтика био је Угљеша Радиновић. До полувремена је у два наврата шутевима покушао Караклајић, али је голман Марковић био на висини задатка. Док је у последњем минуту првог дела након контранапада, када је Радиновић узео лопту Милошевићу, упослио је Миросављева, а овај замало био непрецизан, па се на одмор отишло заслуженом предношћу домаћина.

У периоду од 51. до 53. минута домаћини су дошли до убедљиве предности. Код гола Миросављева по левој страни пробио је Караклајић, центрирао а Миросављев ударцем главом савладао Марковића. Два минута касније након најлепше акције Караклајић је у простор упослио Бабића, утрчао је капитен Пролетера између задњих редова и прецизним ударцем погодио је сами угао. Од тог тренутка у потпуности се распала игра "грађавинара". Нападали су домаћи у таласима па је у 55. минуту ударац Миросављева са саме гол линије избио Перендија. Десет минута касније након класичне контре Маријановића на повратну лопту натрчао је Смиљанић и упутио је поред саме стативе. Погодио је капитен Пролетера Синиша Бабића у 71. минуту пречку, а ударац Маријановића Марковић је успео да одбрани и донекле спасе Београђане од убедљивијег пораза. У последњим тренуцима утакмице Рушевић побегао је одбрани Рада и прецизним ударцем голом поставио коначан резултат.

М. Поповић

Пролетер - Рад 5:0 (1:0)

НОВИ САД: Стадион "Карађорђе", без присуства гледалаца, судија: Николић (Крагујевац), стрелаци: Радиновић у 26. (из пенала), Миросављев у 51. Бабић у 53. и Јоковић у 66. минуту. Жути картони: Танасин, Пејић (Пролетер), Танасијевић (Рад).

ПРОЛЕТЕР: Петрић 7, Танасин 7, Андрејевић 7, Јоковић 8, Митровић 7,5, Пејић 7, Радиновић 8 (Шћепановић), Маријановић 8, Бабић 7,5, Караклајић 8 (Смиљанић 7), Миросављев 7,5 (Рушевић 7).

РАД: Марковић 6, Трнинић 6, Перендија 6,5, Танасијевић 6 (Лазаревић 6), Петровић 6, Илић 6 (В. Тривуновић 6), Вуснић 6,5, Милошевић 6 (Шћепановић), Касалица 6,5, Калуђеровић 6, М. Трифуновић 6.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести