Пролетер веома добар у утакмици с Напретком

Фудбалери Пролетера остварили су другу везану победу.Од када је поверење за тренера добио бивши капитен Бранко Жигић стигли су бодови и Сланобарци су кренули ка средини табеле.
branko zigic
Фото: Тренер Пролетера Бранко Жигић, фото: ФК Пролетер

Након успеха  у Шапцу, головима Балабановића и Миросављева савладана је солидна екипа Напредка, што је прва  победа на „Карађорђу“, а што је силно обрадовало навијаче. који су им у одсудним тренуцима пружили значајну подршку.

- Тешка утакмица у свим сегментима. Остварена је веома битна победа којом смо потврдили узлазност форме, па је победа у Шапцу добила на значају.Дали смо први гол на време. За наше вођство, које је проистекло из увежбане акције, заслуге припадају Танасину, Миросављеву и Балабановићу.Имао сам и ја  две полуприлике, али су шутеви завршавали преко гола - каже искусни капитен Синиша Бабић.

Одлични судија Пипер показао је у настваку утакмице на белу тачку, али је ударац Бабића голман гостију одбранио.

- Био је чист пенал, Чоловић је срушен у казненом простору. По ранијем договору,ја сам извео пенал и на нашу невољу нисам га реализовао. Промашај је утицао да гости добију крила и дођу до игре. Нисмо подлегли притиску,жестоко смо се борили  и чекали прилику да дођемо до другог гола. Успео је Миросављев да казни конфузију у редовима Крушевљана и лукавим ударцем прекрати све наше муке. Сви играчи, почев од голмана Петрића па до резервиста Пејића, Шћепановића и Рушевића, дали су свој допринос да стигнемо до вредних бодова.

У следећем колу Пролетер гостује Раду на Бањици,потом  се у Новом Саду у Купу састаје са Јавором .

- Шок терапија, промена тренера, дала је резултате. Везали смо шест бодова и сада се окрећемо Раду. Идемо на Бањицу да одиграмо како знамо и умемо.Дошли смо до наше пас игре, па се надам да и резултати до краја јесени неће изостатии. Амбиције имамо и у Купу, Јавор је квалитетан ривал, не и непобедив, поготово што ћемо ту утакмицу одиграти на нашем стадиону – казао је капитен Бабић.       

М. Поповић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести