Пролетер славио и на Бановом брду

Серију квалитетних игара и резултата наставила је фудбалска чета са Слане баре и против Чукаричког (2:1).
ФК Пролетер/Милан Миросављев, нападач Пролетера
Фото: ФК Пролетер/Милан Миросављев, нападач Пролетера

Био је то четврти везани успех млађег новосадског суперлигаша, који га ја, уз реми са Мачвом, винуо у сам врх табелем с 21 освојеним бодом. Снагу момака тренера Бранка Жигића на  кожи је осетила фаворизована екипа с Бановог брда. Од првог минута наговестили су гости да нису дошли да се бране, већ да покушају да, агресивном и нападачком игром, дође до предности и да тако потврди да предходни резултати нису никако били случајност, већ плод упорног и вредног рада. Труд се Новосађанима исплатио, а до победе су стигли голом спретног Милана Миросављева.

- Драго ми је због постигнуог гола, за који је заслужан и саиграч Митровић. Упутио је дуг пас у дубину, иза леђа штопера противничког тима. На време сам утрчао, издржао дуел и, испод истрчалог голмана, погодио мрежу - истакао је стрелац „шмекерског“ гола Миросављев.

Одиграо је Пролетер тактички квалитетно и зрело и на полувреме је отишао с минималном предношћу.

-Ушли смо у утакмицу с великом дозом оптимизма, заснованог на предходним резултатима. Желели смо да наставимо низ, после вођства држали конце игре у рукама и имали прилику и да увећамо предност, али је ударац Митровића завршио на стативи. Показали смо карактер екипе која изгара за сваку лопту, што нам је донело лепу предност.

У наставку је домаћин успео да изједначи, шутем с беле тачке.

- Нисмо се у другом полувремену определили да чувамо резултат, играли смо отворено и желели да увећамо предност. Имао сам прилику да другим голом оверим победу, али ме је голман спречио у томе и оставио је саиграче у игри. Када је домаћин из оправдано досуђеног казненог ударца успео да изједначи, свашта ми се врзмало у глави и да ће сав труд због моје пропуштене прилике отићи у неповрат. На сву срећу, нисмо клонули духом, штавише бодрили смо једни друге да можемо поново да дођемо до предности. Успели смо да реализујемо жељу у финишу, када смо поново повели и утакмицу привели крају онако како смо се сви потајно и надали. Наставили смо серију победа и направили праву увертиру за утакмицу у нашем најмасовнијем такмичењу с Радничким у Пироту. До вредне победе стигли смо с пеналтика. Казнени ударац био је оправдано досуђен, а за велику радост побринуо се капитен Синиша Бабић. По ономе што смо приказали на Бановом брду, заслужено смо стигли до сва три бода -  задовољно је констатовао Милан Миросављев.

М. Поповић 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести