Промовисан Радослав Батак

НОВИ САД: Нови шеф стручног штаба ФК Војводина Радослав Батак у понедељак је одрадио је први тренинг, а сада је званично представљен у новој улози. Заједно с Батаком, промоцији су присуствовали председник клуба Душан Мијић и председник Надзорног одбора Драгослав Вуковић.
Promocija u Vossi, a predojevic
Фото: Dnevnik.rs

“У фудбалу се ствари веома брзо дешавају, па смо се нашли у ситуацији којој се нисмо надали после неочекиване оставке Александра Веселиновића“, рекао је Мијић. “Били смо принуђени на хитру реакцију и јединствен закључак био је да успоставимо сарадњу с Радославом Батаком, младим стручњаком, човеком пуним енергије и искуства у међународном фудбалу. Реч је о тренеру који жели да се докаже и у Србији, па ћемо, уколико успе да пренесе на наше фудбалере начин рада на који је сам играо добити врхунског стручњака. Циљ тима остаје исти - желимо да освојимо Куп и изборимо европску визу“.

Драгослав Вуковић се сложио с председниковим размишљањима, а потом је нагласио:

“Пре двадесетак дана били смо на истом овом месту, када смо представљали тренера Веселиновића. Он је у међувремену, из само њему знаних разлога, напустио клуб, а определили смо се да ангажујемо Радослава Батака за шефа струке. Он је дуго играо у Војводини, поникао је у овој средини и убудуће ћемо се трудити да радимо на повратку наше деце у клуб. Надамо се да ћемо испунити циљ и изборити право играња у Европи, а Батак је млад и амбициозан човек који може да пренесе своју велику енергију на екипу“.

Радослав Батак је истакао да је тим преузео у најбољем моменту, јер су, по њему, предстојећи окршаји с Партизаном и Црвеном звездом највећи изазови за Вошу и играју се пред пуним трибинама.

“Захвалан сам руководству на указаној прилици. Није далеко од истине то да сам неискусан стручњак, али сам присталица тога да млади људи треба да преузимају одговорност, шансу треба храбро да прихвате и искористе, јер, поновићу, срећа прати само - храбре. Докле год буду поштовани моји принципи и ставови, имаћемо сигурно добру сарадњу, а уговор сам потписао на годину дана. Уколико будемо успешни, трајаћемо дуго, а Зорана Репца, Милана Белића, Бојана Незирија и Сашу Тодића изабрао сам за сараднике у стручном штабу“, саопштио је Батак.

Текст и фото: А. П.

 

Од Металца до клупе Војводине

Радослав Батак рођен је у Новом Саду 15. августа 1979. године. Фудбалску каријеру почео је у Металцу из Футога, из којег се убрзо преселио у Војводину. За црвено-беле је играо од 1997. до 2003. године, с тим што је као млад фудбалер често био на позајмицама. Потом се преселио у Динамо из Москве (две године), па је носио дресове турских прволигаша Анкараспора (четири сезоне) и Анталијаспора (једна сезона). Пут га је затим одвео у Будву, дрес Могрена носио је две године, а каријеру је завршио у казахстанском Тоболу, 2012. године. У пероду између 2007. и 2011. године Батак је забележио 25 наступао за репрезентацију Црне Горе.

Потом се посветио тренерском послу, радио је на Тајланду, у екипама Бурирам јунајтеда и Сисакета, а сада је постао шеф стручног штаба Војводине.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести