Против Чукаричког на терену Вошина деца

Завеса на фудбалску сезону у највећем граду у АП Војводина, барем када је реч о фудбалерима Војводине, биће спуштена данас, а ривал Новосађанима биће екипа Чукаричког.
1
Фото: Ј. Грлић

“Брђани” су одавно изборили европску визу, “старој дами” то није успело, па ће дуел на “Карађорђу” бити лишен резултатског значаја. Наравно, то не значи да гледаоци који буду решили да уживо одгледају утакмицу, неће у њој имати шта да виде, јер тренер новосадске екипе Драган Радојичић најавио је да ће на терен да изведе Вошину децу, момке поникле у омладинској школи “Илија Пантелић”.

Међу онима који ће највероватније почети утакмицу, биће и Марко Бјековић, младић иза ког је остала петомесечна пауза због повреде мишића на нози. Он се већ вратио, одиграо је одређени број минута у првенственом, а онда и куп дуелу с Партизаном у Београду.

- Малерозни за мене били су сусрети с Црвеном звездом, у којима сам се повредио, што је куриозитет, у истим минутима - подсетио је Бјековић. - У дуелу на “Карађорђу” испоставило се да је озледа била тежа и одвојила ме је од терена пуних пет месеци, па сам једва чекао да се опоравим и поново заиграм. Када сам ушао у игру у првенственом сусрету на стадиону Партизана, није било срећнијег човека од мене, јер је то значило да сам поново у пуном погону.


Правду дели Срећковић

Главни судија данашње утакмице на “Карађорђу” биће Марко Срећковић из Крагујевца, а помагаће му Павле Пипер (Чачак) и Милоје Милићевић (Прокупље). Четврти арбитар биће Никола Радаковић из Новог Сада.

Могућа постава Војводине

Драган Радојичић, шеф стручног штаба Новосађана, најавио је већи број промена у стартној постави, инсистирајући на томе да ће шансу да пружи млађим фудбалерима, као и играчима с мањом минутажом. Могуће је да на мегдан Чукаричком пошаље следећи тим: Роцков - Бјековић, Јеличић, Копуновић, Деветак - Милетић, Топић - Кабић, Зукић, Нешковић - Вукчевић. 


Данашњи сусрет с “брђанима” неће у себи носити драж битке за важне бодове. Ипак, нема никакве сумње у то да ће младост Војводине имати и те какав мотив за доказивање у дуелу с квалитетним ривалом. 

- Тренер Радојичић је наговестио да ће прилику да пружи бонус играчима и момцима који су током сезоне имали мању минутажу. Свакако ће то свима нама, деци клуба, да буде велики мотив и настојаћемо да прикажемо најбољу партију. Поседујемо квалитет за суперлигашке утакмице и убеђен сам да ћемо то и да докажемо. Волео бих и да већи број гледалаца буде уз нас, да нам бодрењем помогне и понесе нас ка испуњењу циља - додао је Бјековић.

Иако је тренер Радојичић желео да прилику пружи и младом чувару мреже Ранку Пушкићу, овај голман није се опоравио од повреде и поново ће на голу стајати Емил Роцков. Шансу за деби у најквалитетнијем рангу српског фудбала, с клупе ће чекати 17-годишњи омладинац Огњен Богуновић.

- Уколико се буде указала прилика за то, волео бих да овај младић добије прве званичне минуте за сениорски тим, а, уз њега, међу првотимце сам позвао и 18-годишњег Огњена Абрамушића - истакао је Радојичић. - Планирао сам да у комбинацији за тим буду и Мајсторовић, односно Ивановић, али, због обавеза, на њих нећу моћи да рачунам.

Утакмица Војводина - Чукарички игра се на стадиону “Карађорђе” од 16.30 часова, уз ТВ пренос на првом премијум каналу Арена спорта. Улаз на трибине је слободан, уз обавезно подизање бесплатних карата на благајнама новосадског стадиона. А. Предојевић 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести