Прва лига Србије: Бечејци гостују у Жаркову

Две трећине лигашког дела прволигашког каравана је прошло, па је разумљиво што се неке ствари сумирају.
becejci fudbal
Фото: Пуне руке посла има тренер Душан Бајић по доласку на стадион крај Тисе, фото: Дневник (В. Јанков)

Бечејци су успешнији у гостима него пред својим навијачима. Крај Тисе су освојили 10 бодова, уз гол разлику 12:13, а са гостовања су донели 14 бодова, уз гол разлику 14:17. Од шест пораза у својој авлији најболнији је 1:5 од Жаркова, којима данас гостују.

„Жарково је права домаћинска екипа, код куће игра врло агресивно и одговорно. Морамо да им одговоримо истом мером, да играмо храбро, одговорно на сваком делу терена и до последњег судијског звиждука, да брзом игром освајамо простор и будемо одважни у завршницама напада. Јер, много би нам значило да не изгубимо у Жаркову, који нам је директан ривал за што бољи пласман.Сваки бод у сударима са директним ривалима је двоструко вредан. Међутим, нисмо без проблема здравствене природе и тим ћу морати да састављам у договору са медицинском службом“, рекао нам је шеф стручног штаба Душан Бајић.

Од раније су повређени Илија Ердељан и Стефан Цвијић, сада се на повреду жали Коста Дражић, а температура је бацила у постељу голмана Марка Живкова и капитена Немању Станојева. Охрабрење је повратак Славољуба Дабижљевића, који је одрадио суспензију због картона.

„Битна утакмица је пред нама из више разлога. Основно је да су нам бодови преко потребни. Затим, не сме се изгубити из вида да нас је данашњи ривал резултатски понизио пред нашим навијачима, а игром нису били толико бољи. Сада је прилика да им се реванширамо, а то можемо једино ако будемо играли храбро и одговорно. Наравно, они имају исту жељу, имају и искусан тим и предстоји нам изузетно тешко гостовање“, јасан је Славољуб Дабижљевић. 

Важно је остати непоражен данас у Жаркову и тако први пут ове полусезоне спојити три утакмице без пораза, што би био додатни стимуланс пред последња два кола ове јесени, када крај Тисе гостују ТСЦ у суботу и Инђија недељу дана касније.          

В. Јанков        

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести