Прва лига Србије: Кабел био надомак изједначења на Бањици

Грађевинари су доминирали већим делом утакмице и имали сигурно вођство, а у финишу су попустили и дозволили скромним и борбеним Новосађанима да дођу надомак изједначења.
fudbal
Фото: Dnevnik.rs

Рад је прекинуо серију неуспеха и кренуо према горњем дому.

Домаћин је повео после првог напада, искусни Стојановић прошао је по десној страни и упослио Бацановића за рутински ударац из близине у мрежу. Бацановић је у 20. минуту могао да повећа предност, шут са петерца завршио је изнад пречке. Други гол постигао је Гојковић из оправдано досуђеног пенала, претходно га је оборио Керкез у продору. Рад је имао шансе до одласка на одмор, преко Мандића, Радивојевића и Стојановића.

Почетком другог дела добра позиција за Мандића, али је Елесин правовремено истрчао и избио лопту. У следећој акцији није било спаса за Кабел, запажени Богдан Мандић прецизно је шутирао и затресао мрежу. Тек средином другог полувремена гости су почели да угрожавају гол Рада и за кратко време успели два пута да савладају неискусног Ђурковића. Поготке је постигао резервиста Ивеља на готово исти начин, ударцима са друге стативе после корнера и гужве пред голом домаћина.

Веће опасности по одбрану Рада у финишу није било и вредни бодови у борби за плеј - оф остали су на Бањици.

М. Ђ.

Рад – Кабел 3:2 (2:0)

БЕОГРАД: Стадион „Краљ Петар Први“ на Бањици. Гледалаца: 200. Судија: Мирослав Милетић (Горњи Милановац). Стрелци: Бацановић у 2, Гојковић (из пенала) у 26. и Мандић у 54. за Рад, Ивеља у 72. и 76. минуту за Кабел. Жути картони: Ђурђевић, Радивојевић (Рад), Марић, Ловре, Ивеља, тренер Белић (Кабел).

РАД: Ђурковић 6,5, Ђорић 7, Лалатовић 7 (од 73. Тановић -), Ђурђевић 6,5, Радивојевић 7, Гојковић 7,5 (од 73. Бојић -), Гашић 7, Мандић 7,5 (од 84. Станојевић -), Блажић 7,5 (од 57. Шарац 7), Сл. Стојановић 7 (од 57. Новић 6,5), Бацановић 7,5.

КАБЕЛ: Елесин 6,5, Кљајић 6, Ловре 6, Шљиванчанин 6 (од 46. Ивеља 7,5), Нијемчевић 6, Керкез 6, Пиргић 6 (од 46. Јаковљевић 6,5), Павлица 6, Лучић 6 (од 84. Радојичић -), Пијус 6 (од 59. Марић 6,5), Клисура 6 (од 54. Антониадис 6,5).

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести