Прва лига: Жарково победило Бачку

Дошао је крај црним резултатима Жаркова на домаћем терену.
fudbalska lopta
Фото: Tiker

Ослабљени неиграњем неколицине стандардних, фудбалери прволигаша из Макишке шуме надвисили су одличан састав из Бачке Паланке и заслужено освојили вредне бодове. Сиромашан садржај у првом полувремену, са ретким акцијама и шансама за вођство. Домаћини су могли до вођства у 36. минуту, када је Петровић из добре шансе био непрецизан. Гости су најбољу прилику имали минут пред одлазак на одмор, Крстић је добро шутирао, а млади Головић  је ухватио лопту.

Наставак је обиловао узбуђењима, у 47. минуту ударац Николића крајњим напором одбранио је талентовани Милојевић. Смењивали су се напади на обе стране, а у 69. минуту најбоља шанса за Жарково пропустио је Николић. Сачували су снагу домаћини за финиш и стигли до тријумфа. Акцију је започео покретљиви Бабић и оштро шутирао са десног бока, одбранио је Милојевић, на одбијену лопту натрчао је Чудић и из тешке позиције затресао мрежу и донео велику радост тренеру Жаркову.

М. Ђ.

Жарково –  Бачка 1:0 (0:0)   

БЕОГРАД: Стадион у Жаркову, гледалаца: 150, судија: Манојловић (Књажевац) .Стрелац Чудић у 88. минуту. Жути картони: Тасић ( Жарково), Илић ( Бачка).        

ОФК ЖАРКОВО: Головић 7, Милошевић 7, Голубовић 7, Тасић 7,5, Шишков 7,5, Илић 8, Киковић 7,5, Бабић 8, Лукић 7 ( Чудић 7,5), Петровић 7,5 (Марковић -), Николић 8.

ОФК БАЧКА: Милојевић 7, Веселиновић 6,5, Маринковић 6,5, Миловановић 6,5, Жакула 6,5, Костић 6,5, Мат. Стојановић 7 ( Мар. Стојановић -), Обреновић 7 (Ђорђевић 7), Ратковић 7 (Марковић -), Илић 7, Крстић 7.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести