Квалификације ЕП: Прва победа Тумбаковића на клупи „орлова”

Нешто измењени и подмлађени састав репрезентације Србије одиграо је сасвим добар меч у Луксембургу и наговестио да је криза прошлост.
Luksemburg Srbije/FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Фото: ФоНет/Влада Србије/Слободан Миљевић

„Орлови“ су деловали добро, међутим, било је и периода када су Луксембуржани успели да наметну свој ритам, на срећу трајало је то кратко, па смо доста сигурно освојили три бода. Нажалост ова победа неће пуно значити јер је Португал на крилима Крстијана Роналда (постигао четири поготка) лако савладао Литванију (5:1). Но, била је то прва победа Љубише Тумбаковића на клупи „орлова“. 

Наши репрезентативци су нешто боље отворили меч, међутим  у првих петнаестак минута није било повезаних акција, нападали смо стихијски. Прву какву такву прилику имали смо у 17. минуту  после центаршута Рукавине, али ударац  МИтровића главом прохујао је поред стативе, а онда су домаћи фудбалери два пута запретили. Прво је ударац Оливијеа Тила Дмитровић лако зауставио, а мало затим наш голман  је добро реаговао и после ударца Родригеза главом . Средином првог дела успели смо потпуно да загосподаримо тереном, Луксембуржани су се повукли на своју половину, ређали су се напади  “орлова”, али правих прилика није било, недостајао је завршни пас и ударац. И онда Коларов је лепо пробио по левој страни и из прве центрирао на прву стативу, где је био Митровић, који је главом лако погодио мрежу. У последњих неколико минута првог дела сусрета као да је попустила концентрација у нашој одбрани и Луксембуржани су могли до изједначења. Прво је Винсент Тил промешао наше одбрамбене играче и с петнаестак метара  погодио стативу, а последњим секундама првих 45 минута и Синан се нашао у доброј позицији, али се спетљао. Наставак меча боље су започели домаћи фудбалери, који су кренули изузетно офанзивно, међутим, то је отворило простор за контранападе наше репрезентације.

После доброг продора Љајића Митровић је био у прилици, али је Жерсон падом уноге спречио погодак. Неколико минута касније после акције Луксембуржана, Дмитровић је дугачком лоптом упослио Милинковић – Савића, Сергеј је главом пребацио лопту до брзоногог Радоњића , који је са 16 метара спретно матирао голмана Мориса. Међутим , домаћи фудбалери се нису предавали и после грешке наше одбране Турпел је успео да смањи резултат, ударцем из близине.  У 75. минуту домаћи фудбалери могли су и да изјдначе. Винсент Тил је с леве стране тукао, чинило се да је погодак неминован , али је наш голман Дмитровић некако исчупао лопту с гол линије.  У тим тренуцима Луксембуржани су били бољи тим, играло се претежно пред нашим голом. Међутим , то им се осветило, после једне контре Митровић се нашао сам испред голмана Мориса и лако сместио лопту у мрежу.  Г. Ковач

Луксембург – Србија 1:3 (0:1)

ЛУКСЕМБУРГ: Стадион: Жози Бартел, гледалаца 5.000, судија: Гринфелд (Израел). Стрелци : Турпел у 65. за Луксембург, а  Митровић у 36. и 79. и Радоњић у 54.  минуту за Србију. Жути картони: Девил, Бареиро (Луксембург), Митровић, Коларов, Спајић  (Србија).   ЛУКСЕМБУРГ: Морис 6, Герсон 6, Шано 6, Карлсон 6, Родригез 7, О. Тил 7, Бареиро Мартинс 6, Јанс – В. Тил 7 (Жоким), Девил 6 (Турпел 7), Синан 6 (Дамота).

СРБИЈА: Дмитровић 7, Рукавина 7, Спајић 6, Максимовић 6, Коларов7, Миливојевић 7, Лукић 6 (Гаћиновић), Катаи 6 (Радоњић 7), Љајић 6, Милинковић-Савић 7 (Матић),  Митровић 8. 

Група Б

Луксембург – Србија 1:3

Литванија – Португал 1:5

1. Украјина

5

4

1

0

11:1

13

2. Португал

4

2

2

0

10:4

8

3. Србија

5

2

1

2

10:12

7

4. Луксембург

5

1

1

3

5:8

4

5. Литванија

5

0

1

4

4:15

1

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести