Прва утакмица баража за попуну Војвођанске лиге југ

Први меч баража  за попуну Војвођанске лиге југ припао је спретнијим гостима из Доњег Товарника, а Руменчани моге да жале за пропуштеним приликама у првом плувремену, када је блистао голман  Андреја Радосављвић.
Jedinstvo Sloboda/Z. Radivojevic
Фото: Ж. Радивојевић/Фудбалери Јединства и Слободе одиграли су лепу и занимљиву утакмицу

Јединство (Р) - Слобода 1:2 (0:0)

РУМЕНКА: Игралиште Јединства, гледалаца 500, судија: Делибашић (Врбас), стрелци: Зељковић у 69. (из пенала) за Јединство, а Ашћерић у 65. и Мајсторовић у 87. минуту за Слободу. Жути картони: Латиновић, Вућичевић (Јединство), Ашћерић (Слобода).

ЈЕДИНСТВО: Бројчин 7, Латиновић 7, Станар 7, Стевановић 7, Пилиповић 7, Видосављевић 7, Џанковић 7, Вућочевић 7 (Познановић 7), Новичевић 7, Зељковић 7, Тривуновић 7.

СЛОБОДА: Радосављевић 8, Радастовац 7, Марковић 7, Митровић 7 (Мајсторовић 7), Нинић 7, Кордолуп 7, Кнежевић 7, Ашћерић 8 (Обрадовић), Радошевић 7 (Кресојевић 7), Џемери 7, Перишић 7.

Све заслуге за успех Слободе припадају сјајном  Радосављевићу.

У 1. минуту Латиновић је извео аут, Новичевић шутирао, а неко из одбране гостију са гол линије избио лопту у поље. Неколико минута касније Тривуновић је пребацио лопту преко пречке. Имали су и гости колосалну прилику, када је Кордолуп центрирао а Нинић ударцем главом уздрмао пречку. У следећем нападу, након дуплог паса Новичевића и Џанковића, овај други је избио сам испред гола, а Радосављевић ефектно одреаговао. И на другој страни голман Бројчин успео је да укроти ударац Кнежевића. У последњим тренуцима првог дела Милан Тривуновић је био у изгледној позиција, а опет препрека је био Радосављевић.

У наставку, у јеку напада домаћих, капитен слободе Дарко Ашћерић је искоса погодио супротни угао немоћног Бројчина. Радост гостију није дуго трајала. У казненом простору гостију Кресојевић је оборио Тривуновића, а одличну судија Делибашић показао је на белу тачку. Сигуран је био Зељковић. Притисак домаћих био је још жешћи, међутим, у финишу утакмице, након корнера, заспала је одбрана Руменчана, што је искористио Петар Мајсторовић, постигао гол за лепу предност Слободе у реваншу и уједно растужио Руменчане.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести