Прве утакмице баража за попуну војвођанских лига: Сигурни Румљани

Први мај - Слобода 3:0 (2:0)
prvi maj
Фото: Пуне трибине на игралишту Првог маја у Руми, фото: Б. Рокнић

РУМА: Стадион Првог маја, гледалаца 800, судија Арсић (Нови Сад). Стрелци: Лацковић у 2, Мачвански у 8. и Шкондрић у 85. Минуту. Жути картони: Зец (Први мај), Трбовић, Нинић (Слобода).

ПРВИ МАЈ: Шегавац 9, Крстић 7 (Лазић), Пендо 7, Мачвански 7, Јеж 7 (Остоијић), Радишић 7, Чупељић 7, Лацковић 9, Добић 7 (Шкондрић), Зец 7. 

СЛОБОДА: Радосављевић 6, Рагастовац 7, Марковић 6, Митровић 7, Нинић 6, Кордолуп 7, Кнежевић 6, Трбовић 6,Мајстровић 7, Гемери 6, Перишић 6.

Много лакше него што су очекивали, у првом мечу финала баража за попуну Војвођанске лиге-Југ, Румљани су сломили отпор гостију из Доњег Товарника, и једом ногом су већ у вишем рангу.Остаје у недељу реванш у Доњем Товарнику.

Ситуација пред овај окршај, најављивала је да ће гости опет, лако изаћи, на крај са „првомајцима“, међутим, неочекивани голови, домаћина, у првих осам минута, утицали на пад у игри гостију.

Кренули су Светислава Петковића изабраници офанзивно од старта и у 2. минуту Игор Лацковић, неометан изблизине начео је мрежу изненађеног голмана Радосављевића. У 8.минуту домаћин је поново запретио преко Лацковића, али, он је несебично центрирао, на лопту је натрчао Мачвански и то је било већ 2:0.До, 25.минута, домаћин је имао још неколико прилика за промену резултата.

А, онда су, домаћини, нагло стали. Гости су преузели теренску иницијативу и имали су чак три зицера. Али, голман домаћих, Матија Шегавац, је сва три пута изврсно интервенисао и тако спасавао своју мрежу.

У другом полувремену после сјајног паса Лацковића са своје половине, искусни Добић је имао прилику. Доминацију на терену домаћини су искористили  у 85.минути.Наизглед безопасну ситуацију, првомајци су претворили у гол. Изненадни шут резервисте Марка Шкондрића, са десетак метара, завршио је иза Радосављевићевих леђа.           

Б. Рокнић 

Црвенка - Врбас 2:1 (0:1)

ЦРВЕНКА: Стадион “Милорад Џомба”, гледалаца око 1000, судија: Матић (Нови Сад). Стрелци: З. Вујовић у 59. и М. Суботић у 86. (из пенала), а Рогановић у 18. минуту за Врбас. Жути картони: Кончар (Црвенка), а Јовичић и Авдаловић (Врбас).

ЦРВЕНКА: Ђуришић 6, Кочић 6 (Кончар), Ивић 6, В. Вујовић 7, М. Радмановић 6, Драговић 6 (Бошковић), Ј. Суботић 6, М. Суботић 6, Кишјухас 6 (З. Вујовић 8), Ј. Радмановић 6, Керекеш 6.

ВРБАС: Јовичић 5, Рогановић 6, Брезовац 6, Авдаловић 7, Шмит 7, Крњајић 6 (Андесилић), Јовановић 6, Вујошевић 7, Комазец 6, Васиљевић 6 (Јакић 6), Јанковић 6.

Врбашани су у првом полувремену били знатно бољи и искористили очигледан психолошки притисак под којим су домаћи играчи ушли у овај сусрет. У вођство су дошли у 18. минуту, након слободног ударца Вујошевића који је центрирао, а Рогановић се нашао усамљен на око пет-шест метара и главом неодбрањиво шутирао. У самој завршници првог дела продор Јовановића по левој страни био је веома изгледан, али на срећу Црвенке остао без резултата.

У наставку се осетила нешто одлучнија игра Црвенчана, али је и даље била присутна велика смушеност у њиховим редовима. Преокрет је настао уласком Здравка Вујовића, који је већ у првом контакту са лоптом у гужви пред голом Јовичића постигао изједначење шутем са два до три метра. Потом је виђено и још неколико претњи Врбашана, а у 68. минуту пречка је након корнера спасла домаћи гол.

Необична, и за Врбас кобна ситуација, била је четири минута пре краја. Оклевао је капитен Јовановић да врати лопту Јовичићу у казнени простор, што је будно пратио Вујовић и у сендвичу између њих двојице био срушен од стране голмана гостију. Пенал је сигурно реализовао М. Суботић и широм отворио врата за успех у реваншу.

 Т. Јововић


Реванши

Реванш утакмице финала баража за пласман у Војвођанске лиге на програму су у недљу. Утакмице почињу у 17.30 сати.


Партизан (У) – Долина 4:0 (2:0)

УЉМА: Стадион Партизан, гледалаца: 200. Судија: Бикић (Зрењанин)  Стрелци: Радић у 13.  30. и 51.  Тимић у 65. минуту. Жути картони: Николин, Тодоровић (Партизан), Добрић, Важић (Долина).

ПАРТИЗАН: Тодоровић 7, Побра 7 (Бањаш -), Танасић 7, Бану 7,5, Тимић 7,5 (Јовановић -), Колак 7,5, Миливојев 7, Радић 8,5 (Пандуревић -), Николин 7, Миливојев 7 , Богојевић  7.

ДОЛИНА: Тркуља 6,5, Корењ 6 (Илић 6), Цветковић 6,5, Важић 6, Матуља 6 (Паул -), Ми. Рудић 6,5, Ма. Рудић 6 (Угреновић 6), С. Рудић 6, Добрић 6, Кевџија 6, Михајловић 6.

Домаћи фудбалери пружили су још једну добру и ефикасну игру и савладали госте из Падине и са четири гола предности мирно очекују реванш. Победник је решен у првом полувремену.  

Б. Стојковски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести