Рад надиграо Војводину: Калуђеровић скинуо Вошу с трећег места

По доста тешком, расквашеном терену, делимично покривеним и снегом, Новосађани су од старта утакмице покушали да поправе негативни скор који имају на Бањици и кренули су веома офанзивно ка голу Кахримана.
vosa rad
Фото: Ј. Грлић

У 6. минуту Вељко Симић је шутирао високо преко пречке, док су за то време „грађевинари“ били у јаком дефанзивном блоку, тражећи евентуалну прилику да контрама угрозе Горана Вуклиша. У 11. минуту, први пут су ударац ка голу упутили домаћини, али је доста лоше то учинио Гојковић и никакве опасности по црвено-беле није било.

Наставили су Лалатовићеви ученици с офанзивом и два минута касније поново је Симић био у доброј позицији, шутирао је се неких 18 метара, али је лопта пут завршила поред леве стативе. Блажић је био покетач свих акција домаћина, добро се кретао и дистрибуирао лопту, па су дефанзивци црвено-белих морали да му посвећују посебну пажњу. Како напади „Старе даме“ нису били превише опасни, покушао је у 26. минуту капитен Дринчић ударцем с више од 20 метара, ипак није озбиљније угрозио гол Кахримана. Темпо игре је опао, прилика није било ни на једној страни, све до сјајног шута Синише Саничанина с 30 метара, који је голман Рада, уз приличне муке, избацио у корнер.


Воша без квинтета играча

У протоколу за јучерашњу утакмицу, у тиму Војводине ни на клупи није било неколико веома битних првотимаца. Изостала су тројица врсних стрелаца Миљан Вукадиновић, Петар Бојић и Немања Човић, а Ненад Лалатовић није могао да рачуна ни на левог спољњег Стефана Ђорђевића, као ни задњег везног, младог репрезентативца Србије Мирка Топића.


Фото: Ј. Грлић

У 37. минуту, после корнера који је извео Дринчић, лопту је ка мрежи београдске екипе упутио Никола Андрић, али је она некога закачила и отишла ван границе игралишта, па се на одмор отишло без голова.

Тек што је почео наставак, после неколико лоших реакција саиграча из одбране, несмотрено је реаговао у свом казненом простору Дејан Зукић и оборио једног играча Рада, а судија Широки без размишљања показао је на белу тачку. Сигуран реализатор најстроже казне био је најбољи стрелац „грађевинара“ Андрија Калуђеровић и Београђани су повели. Није домаћин ту стао, осетио је да може да уради још више и заиста, после одличног центаршута Лазаревића у 52. минуту, Калуђеровић је поново био прецизан, па је, овог пута главом, дуплирао његово вођство.

У 59. минуту у шеснаестерцу Рада оборен је био Вељко Симић, чини се да је Шегрт морао да поново покаже на пеналтик, али он то овог пута није учинио. Протестововали су гости, као и њихова клупа, међутим, арбитар из Смедерева био је неумољив. Подигли су за нијансу ниво игре фудбалери Војводине, додуше – недовољно, али им је мало тога полазило од ноге, док су се Београђани повукли и вребали неку нову прилику.

Тек у 77. минуту виђена су два покушаја новосадске екипе, али је одбрана Рада добро интервенисала и лако отклонила потенцијалну опасност. Све мање је било времена за евентуални  повратак гостију у сусрет, домаћи састав се потпуно затворио и чврсто чувао капитал који је стекао. У 88. минуту покушао је, додуше, Вељко Симић да постигне барем почасни погодак, добро је шутирао са 16 метара, али је на гол линији сигуран погодак главом спречио Цигер, па су Београђани стигли до три, за њих огромна бода. Војводина је одиграла вероватно најслабији сусрет ове сезоне и, уз такав наступ,бољи резултат није ни могла да очекује.

А. Предојевић

Рад – Војводина 2:0 (0:0)

БЕОГРАД: Стадион „Краљ Петар Први“, без гледалаца, судија: Широки (Смедерево). Стрелац: Калуђеровић (из пенала) у 48. и 52. минуту. Жути картони: Блажић, Трнинић, Новаковић (Рад), а В. Симић, тренер Лалатовић (Војводина).

РАД: Кахриман 7, Лазаревић 7, Трнинић 7, Цигер 7, Радивојевић 6,5, Гојковић 6,5 (Јовановић -), Станисављевић 6,5 (Тучевић -), Шарић 6,5 (Младеновић -), Блажић 7,5, Караклајић 6,5 (Буснић -), Калуђеровић 8 (Новаковић -).

ВОЈВОДИНА: Вуклиш 5,5, Андрић 5, Бралић 5,5, Саничанин 5, Деветак 5, Максимовић 5,5 (Стојковић 5,5), Дринчић 6, Зукић 5 (Кабић -), В. Симић 6,5, Гемовић 5 (Новевски -), Мркаић 5,5.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести