Раднички поразио Партизан са 3:1

Нишки Раднички савладао је, након преокрета, екипу Партизана на Чаиру (3:1).
fudbal lopta
Фото: www.freeimages.com

Победом над Партизаном фудбалери Радничког из Ниша поново су се активно укључили у борбу за титулу и учинили је знатно занимљивијом. Екипа Ненада Лалатовића је неспорно била боља од црно-белих, али је од судија била почашћена нерегуларним голом тако да је све на крају оставило горак укус у устима.

Нишлије су од почетка кренули жустро. Имали су више лопту у ногама, чешће се налазили пред казненим простором гостију из Београда. Таква игра донела им је у 11. минуту и прву велику прилику. Убачену лопту од  Грбића Кљајић је успео  само да одбије. На њу је натрчао Стојановић, али је његов ударац завршио поред десне стативе.

Агресивном игром домаћи тим није дозвољавао гостима да се размахну и евентуално угрозе  гол Ристића. Реткло су стизали и до њиховог казненог простора. С друге стране нападачи Радничког су, како је игра одмицала,  све опасније претли, посебно по десном боку одакле су најчешће убациване лопте пред гол гостију. Домаћи тим је имао иницијативу, стицао се утисак да је с више амбиција ушао у игру, али изузев оне из 11. минута праве прилике нису стварали. Или је последњи пас био непрецизан, или би се неко из црно-белог табора испречио, тек надмоћ Нишлија  није материјализована поготком.

У 36. минуту домаћи тим је ипак створио изгледну прилику но Хаскић ју је оклевањем упропастио. Његову грешку покушао је да исправи Грбић, али успео је једино доста грубо да фаулира голмана Кљајића. И како то обично бива, уследила је казна. Николић је  добацио  Ивановићу, овај срећно провукао лопту између двојице неодлучних играча Радниког и спретно је пласирао у мрежу. Било је то неочекивано вођство до тада безопасног гостујућег тима.

Покушали су домаћи одмах да узврате. Стојановић је у 41. минуту био у великој шанси али ју је и он оклевањем упропастио. Ипак, у последњим секундама првог полувремена искупио се. Из слободног ударца са ивице казненог простора  посла је лопту под пречку. Кљајић се није померио с места.

Настављено је иницијативом домаћина, који је врло брзо постигао други гол. Грбић је прошао по левој страни, покушао на петерцу да проигра Ранђеловића који није дотакао лопту и она је завршила у голу. Али, свему је претходила офсајд позиција тако да је Партизан драстично оштећен. Ранђеловић је био иза леђа одбране црно-белих, па иако није дирао лопту, направио је кретњу телом и то је морало бити санкционисано. Али, није, што је дало крила Нишлијама које су убрзо постигле трећи погодак. Тодоровски је проиграо Ранђеловића, а овај искоса са десне стране савладао Кљајића. Ионако лоша, игра Партизана се тада поптуно распала па су се домаћи питали за све на терену. Ипак, велику шансу имао је Ивановић у 80. минуту, али је у последњем тренутку опасност отклонио Црномарковић.   

И. Лазаревић

Раднички (Н) – Партизан 3:1 (1:1)

НИШ: Стадион ,,Чаир“, гледалаца: 10.000, судија: Николић (Крагујевац). Стрелци: Стојановић у 45, Грбић у 48. и Ранђеловић у 53. минуту за Раднички, а Ивановић у 42. минуту за Партизан. Жути картони: Никодијевић (Раднички), а Н. Г. Милетић, Марковић (Партизан).

РАДНИЧКИ: Ристић 7, Тодоровски 7, Панков 6, Црномарковић 6, Ђорђевић 6, Бондаренко 6, Дринчић 7, Грбић 7 (Александар Јовановић), Стојановић 7 (Алекса Јовановић 6,5), Ранђеловић 7, Хаскић 7 (Никодијевић).

ПАРТИЗАН: Кљајић 6, Вулићевић 7, Валијенте 6 (Марковић 6), Остојић 6, Н. Г. Милетић 6, Смиљанић 6, Зђелар 6, Ивановић 7, Пантић 6 (Муса), Николић 7, Рикардо 6 (Илић 7).

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести