Радован Кривокапић: Ако је дерби, треба да га суди Мажић

У новом дербију који им следи у петак, када на стадион “Карађорђе” стижу фудбалери Радничког, другопласираног тима на табели, екипа Војводине чини максимални напор како би се мобилисала.
Krivokapic i Zivkovic/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/ Радован Кривокапић (десно) очекује борбен сусрет

Новосађани се налазе пред правим изазовом, а у трци ка жељеном пласману у плеј-оф право на кикс готово више да и немају. После убедљивог пораза од Црвене звезде у првом пролећном колу, црвено-бели ће морати да пронађу унутрашњи мир, мотивишу се и покушају да надиграју и савладају ривала који ће, објективно говорећи, у петак понети улогу фаворита.

- Слажем се с констатацијом да је Раднички фаворит, јер и сам поглед на табелу и бодовну предност коју Нишлије имају у односу на нас о томе најбоље сведочи - објективно је сагледао ситуацију шеф стручног штаба Војводине Радован Кривокапић. - Гости имају амбициозог председника клуба, високе циљеве и доброг тренера с којим сам некада заједно играо у Црвеној звезди. Ненада Лалатовића познајем јако добро, баш као и његов темперамент, а све његове екипе играју баш онако какав је он сам.

О томе какав сусрет очекује, Кривокапић је рекао:

- Пред нама је борбена и тврда утакмица са доста дуела. Мислим да ће се играти обострано веома чврсто и зато ће нам бити потребни прави фајтери. Нажалост, наш терен је у стању каквом јесте, дакле веома је лош, па неће бити услова за умирање у фудбалској лепоти. Предочио сам то момцима, све им је јасно и за овакав сусрет нам је од велике важности да у тиму имамо фудбалере који ће бити спремни да, поновићу то опет, окрваве своја колена и покажу зубе ривалу.

Млади тренер је изнео и занимљив, чини се и конструктиван предлог.

- Ако је већ реч о дербију кола, убеђен сам да такву утакмицу треба да суди Милорад Мажић, један од најбољих светских арбитара. На тај начин би се, тврдим, избегле било какве сумње и приче- казао је Кривокапић.

За предстојећи дуел влада повећано интересвање у Новом Саду и околини, улог је, посебно из угла Војводине, прилично велики и може се очекивати да ће публика, и поред ТВ преноса на каналу Аренаспорта, доћи на трибине у већем броју него иначе. Утакмица у петак почиње у 18 часова.      

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести