Радован Кривокапић: Нећу да оставим играче на цедилу

Није лако шефу стручног штаба ФК Војводина Радовану Кривокапићу, иако је, како сам каже, испунио такмичарски циљ који је пред њега био постављен и с екипом се пласирао у плеј-оф.
Krivokapic Radovan/j. Grlic
Фото: Ј. Грлић/ Радован Кривокапић

У протекла четири кола доигравања, Новосађани су уписали четири пораза, уз ужасну гол - разлику 1:14, а два пута су примили по пет голова (Напредак и Црвена звезда). Због тога су све учесталији захтеви симпатизера црвено-белих да млади стручњак поднесе оставку, па смо Кривокапића замолили да изнесе свој став по том питању.

- Мало ко, или готово нико, веровао је да ћемо успети да се пласирамо у плеј-оф - рекао је Кривокапић. - Ипак, успели смо у томе и тиме испунили циљ који је пред тим и мене поставила управа клуба. Други захтев био је тај да у доигравању форсирамо младе снаге и да почнемо да припремамо тим за наредну сезону. Резултат није примаран и видите да све више момака из наше омладинске школе добија прилику. Сигурно је да нам није пријатно после ових пораза, али идемо даље, радимо и разговарамо међусобно. Никако не бежим од сопствене одговорности, али о оставци не размишљам. Нећу све ове момке да оставим на цедилу, јер смо остали сами. Још од утакмице с Партизаном тражио сам разговор с члановима управе везан за даље планове, али на ту моју молбу нисам добио никакав одговор, нити сам се с било ким видео. Ситуација је, нажалост, таква каква јесте и ова наша екипа остварила је максимум пласманом у плеј-оф.


Езе и Секу

Уочљиво је да већ дуже време у такмичарској екипи нема двојице тамнопутих странаца Винсента Езеа и Коне Секуа. У чему је проблем с њима?

- Езе је мало-мало повређен, а слична ситуација је и са Секуом. Обојица су се јуче на тренингу поново пожалила на озледе  - одговорио је Кривокапић.


Није требало постављати Кривокапићу додатна питања.

- Никада се не предајем. Што се прича о мом статусу тиче, биће онако како клуб буде одлучио. При томе, у свему треба гледати оно што је за Војводину важно, а никако неке сопствене интересе. Једна катастрофална сезона приближила се самом крају, али смо, упркос свему, стигли до доигравања.

Потом се тренер новосадских црвено-белих осврнуо и на следећу чињеницу:

- Важније од приче о мојој оставци је питање због чега неки наши омладинци, ту мислим на Топића, Савића, Митровића и Тегелтију, не желе да потпишу професионалне уговоре с клубом. Из разговора које сам имао с родитељима тих момака, разлог је то што они не знају да ли ћу остати тренер, односно то што се плаше да ће доћи неко други ко тој деци неће давати простор да се доказују. Погледајте колико је момака из наше школе данас у првом тиму: Лазаревић, Деветак, Веселиновић, Зукић, Нешковић, Месаровић, Гајић, а тренирају и чекају шансу и Јеличић (који је тренутно повређен), Тороман, Бјековић и Јаковљевић.  Њима свакако треба додати и капитена Роцкова и искусног Митошевића, да би се склопила укупна слика. Почели смо да стварамо тим за будућност, који ће, уз неколико квалитетнијих и искуснијих играча, веома брзо моћи Војводину да врати на позиције које јој по свему и припадају - нагласио је Радован Кривокапић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести