Радован Кривокапић задовољан провером с Русима

БЕЛЕК: Шеф стручног штаба Војводине Радован Кривокапић био је задовољан издањем његовог тима у петој контролној утакмици у Белеку, у којој им је ривал био Јенисеј.
Krivokapic Radovan/F. Bakic
Фото: Кривокапић Радован/Ф. Бакић

„Намерили смо се на јаког противника и била је ово озбиљна провера за нас“, истакао је Кривокапић.

Каже да је то била је то тврда утакмица с пуно темпа, у којој је Војводина имача победу у џепу, али су се поновиле неке бољке од раније.

„ Лако, наиме, примамо голове после нашег вођства и деловало ми је као да смо се тада уплашили, па је Јенисеј јако брзо изједначио. Генерално, приближавамо се завршетку припрема и, по мени, наша екипа деловала је помало уморно. Ноге су нам биле тешке, али смо и поред тога парирали јако добром противнику. Био је ово до сада најјачи тест током припрема и јако је битно то што су наши момци видели да могу да се носе с екипом која стиже из једног јако доброг такмичења, каква је руска Премијер лига“, вели Кривокапић.

Говорећи о оном што још чека Новосађане до четвртка, када се враћају у Србију, Кривокапић је нагласио:

„ Јучерашњим даном могу да будем у потпуности задовољан, а имаћемо у среду поново два ривала на распореду – друга екипа играће с још једним румунским друголигашем, док ће први тим снаге одмерити с белоруским БАТЕ Борисовом. Добро је свакако и то што нисмо имали озбиљнијих проблема, осим, надам се, лакше повреде скочног зглоба Огњена Ђуричина. Могли сте да приметите да смо успоставили одређени систем игре и да су га се једнако придржавали и један и други наш тим у јучерашњим утакмицама. Тај систем функционише и, из сусрета у сусрет, све је препознатљивији, без обзира на то ко игра“, каже стратег Новосађана.


Ђуричин ван строја

Пред крај сусрета с Јенисејом, на повреду се пожачио стрелац другог гола Огњен Ђуричин.

“Он је искренуо скочни зглоб и, како ствари стоје, за њега је озбиљни рад на припремама у Турској завршен. Неће више тренирати са саиграчима, радиће терапије и надам се да ће до старта сезоне бити спреман за изазове који следе“, рекао је др Владимир Чолаковић.


И ову утакмицу пратили су шеф струке Црвене звезде Владан Милојевић и његов помоћник Милан Косановић, па смо претпоставили да Кривокапић није открио све адуте свог тима стручњацима ривала с којим се Воша састаје у првом пролећном колу.

"Још нисмо искристалисали тим, јер, например, данас смо направили одређене измене у односу на прошли сусрет, па су се у екипи појавили Лазаревић, Срећковић и Езе. Још увек није познато ко ће бити стартер, иако, наравно, имам идеју како би наша постава могла да изгледа. И у среду ћемо комбиновати играче на одређеним позицијама и стићи ћемо, убеђен сам, до најбољих једанаест“, нагласио је тренер Новосађана.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести