Рамовш: Побољшање инфраструктуре за квалитетнији фудбал

БЕОГРАД: Генерални секретар Заједнице Суперлиге Дарко Рамовш истакао је да су годину на измаку обележили партнерство са кинеском компанијом "Linglong Tire", улагања у нове врхунске травнате подлоге на већем броју стадиона у Србији и европски успеси Црвене звезде и Партизана.
darko ramovs, tanjug dkujundzic
Фото: Darko Ramovš, foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bb

"Не треба заборавити ни најаву великих инфраструктурних пројеката везаних за изградњу и адаптацију стадиона у Србији, као и иницијативе за стварање новог модела приватизације клубова и промене модела третмана страних играча у нашем клупском фудбалу", рекао је Рамовш за сајт Суперлиге.

Према његовим речима, током претходне године виђен је велики број изузетно квалитетних утакмица у домаћим такмичењима.

"Навикли на високе стандарде када је реч о Црвеној звезди, Партизану, Војводини или Радничком, али бих рекао да су Чукарички, ТСЦ и Вождовац показали највише озбиљности, континуитета, стабилности и резултата, како у такмичењу, тако и у свим клупским сегментима у којима раде и остварују резултате. Ипак, фудбалски клуб ТСЦ је најупечатљивији пример, због чињенице да је дебитант у најелитнијем такмичењу, а може у много чему бити пример за многе друге клубове или потенцијално нове улагаче у фудбал".

Он је додао да добри резултати српских екипа у УЕФА такмичењима имају вишеструку важност, првенствено за њих саме, али уједно и за целокупан српски фудбал.

"Неопходно је имати још клубова који би својим резултатима у УЕФА такмичењима могли јачати позицију свих нас. Забринут сам због начина на који ћемо бити третирани у циклусу 2021-24, јер ће тада бити отежан пут нашим клубовима за учешће у европским такмичењима, на начин на који смо навикли. Паралелно, отварање новог такмичења, Лиге конфедерација, даје нове могућности, па ће ефекти тих промена за европски клупски фудбал, као и за наше клубове, бити видљиви тек у наредном периоду", поручио је Рамовш.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести